Haberler

"Adalet Tanrıçaları'na Saldırılar Adalete Bakıştaki Çarpıklığın Yansıması"

CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, "Bütün Bu Saldırıların Bu Döneme Rastlıyor Olmuş Olması Adalete Bakış Açısındaki Çarpıklığın Bir Yansımasıdır" Dedi.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, AK Parti iktidarında yüksek yargı kurumları binalarının önündeki 'Adalet Tanrıçası' heykellerine saldırılar gerçekleştirildiğini belirterek, "Bütün bu saldırıların bu döneme rastlıyor olmuş olması adalete bakış açısındaki çarpıklığın bir yansımasıdır" dedi.

Güldal Mumcu, Antalya Barosu'nun stajını bitiren avukatlar için düzenlerdiği yemin törenine katıldı. Sabah saatlerinde Antalya'ya gelen Mumcu, CHP Antalya il Başkanlığı'nı ve ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Antalya Barosu'na geçen ve burada Zafer Köken başkanlığındaki baro yönetimiyle biraraya gelen Mumcu, Antalya Barosu'nun geleneksel hale getirdiği ve öldürülen eşinin adını taşıyan 'Uğur Mumcu Hukuk Özel Ödülü' nedeniyle teşekkürlerini sundu.

AK Parti iktidarı döneminde önce Yargıtay'ın önündeki 'Adalet Tanrıçası'nın terazisinin kırıldığını, ardından Anayasa Mahkemesi binası önündeki Adalet Tanrıçası Heykeli'nin gözlerinin açılıp eteğin uzatıldığını hatırlatan Güldal Mumcu, "Bütün bu saldırıların bu döneme rastlıyor olmuş olması, adalete bakış açısındaki çarpıklığın bir yansımasıdır" dedi. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin demokrasinin vazgeçilmez özelliği olduğunu dile getiren Mumcu, yargı, yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı, ama birbirini denetler kurumlar olarak varlıklarını koruması gerektiğini kaydetti.

Mumcu, Baro Başkanı Zafer Köken'in makamında gerçekleştirilen buluşmanın ardından emekli hakim Mükerrem Özdemir, İsmet Dalgıç, Özgecan Kunt ve Açelya İrem Çoban'ın avukatlık cübbelerini giydiği yemin törenine katıldı. Mumcu, burada Kunt ve Çoban'ın cübbelerini giydirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title