Haberler

Eski AK Partili Vekil: PKK İlk Kez Çatışmaların Durmasını İstiyor

Güncelleme:

PKK ile mücadeledeki çatışmalı sürecin bu kez farklı işlediğini dile getiren Abdurrahman Kurt, ilk kez PKK'nın çatışmaları durdurmak isteyen taraf olduğunu savundu.

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sunduğu Bidebunudinle programına katılarak Güneydoğu'da yeniden başlayan çatışmaları değerlendirdi. PKK ile mücadeledeki çatışmalı sürecin bu kez farklı işlediğini dile getiren Kurt, ilk kez PKK'nın çatışmaları durdurmak isteyen taraf olduğunu savundu.

'AKİL ADAMLAR' ARASINDAYDI

Abdurrahman Kurt, Ak Parti'nin eski Diyarbakır milletvekili. Çözüm Süreci'nde 'akil adamlar' arasında görev aldı. Kurt bölgeden izlenimlerini paylaşırken, öncelikle 'savaşta kazanan olmayacak' tespitini yaptı:

"Hepimizin bildiği bir gerçek üzerinden birbirimizin canını yakmaya devam ediyoruz. Ne PKK silahla bitirilebilir, ne de PKK silahla bir köyü bile ele geçirebilir. İşte bu gerçeğe rağmen insanların canı yakılıyor. Bu savaşın kazananı olmayacak. Bir taraf diğerini sıfırlasa bile olmayacak çünkü içerde bıraktığı yaralar, üzerimizde bıraktığı tahribat onarılması zor bir hale gelecek."

"HALK ÇATIŞMADAN YANA DEĞİL"

Abdurrahman Kurt, yaşanan çatışmaların Suriye ve Irak'taki karışıklıklardan, Ortadoğu'daki savaştan ayrı değerlendirilemeyeceği görüşünde. 'Türkler ve Kürtler tek başlarına olsalar sorunu çözerler ama yanı başımızda dünya savaşı var' diyen Kurt'a göre, yine de umutsuz olmamak gerekiyor, çünkü halk çatışmadan yana değil:

"BU BELKİ DE İLK KEZ OLUYOR"

'Kürtler kızgın. AK Parti'nin diline yönelik bir kızgınlıkları var ama son dönemde daha çok örgütün eylemlerine yönelik bir kızgınlıkları var. Çatışmalı süreci bitirmek isteyen de PKK. Bu belki de ilk kez oluyor. Ancak soruç alabilmek için örgütün 90'lardan çıkması gerekir; 'Biz Türkiye'deki silahlı çatışmayı bırakıyoruz, sınır ötesine çekiliyoruz' deseler, onlara sıkılacak kurşunun önünde ben dururum."

"HDP OYUN DIŞI BIRAKILMAMALI"

Hükümetin 'HDP eşittir PKK' stratejisini de eleştiren Abdurrahman Kurt, HDP'den gelen barış mesajlarının sahiplenilmesi gerektiğini söyledi: "HDP'nin devre dışı bırakılması doğru değil. Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları ne maksatla olursa olsun, eğer doğruyu ifade ettiyse sahiplenilmelidir." (Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdurrahman Kurt Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (165)

MEM:

TÜRKİYEDE HABER DEMEK YALAN DEMEKTİR. . . PKK DEFALARCA SİLAH BIRAKMA VE TEK TARAFLI ÇATIŞMASIZLIK KARARI ALDI AMA BİZ HEP SALDIRDIK ÇATIŞMALARIN BİTMESİNİ İSTEMEYEN BİZ OLDUK ASLINDA DAHA DOĞRUSU HÜKÜMETLERİMİZ ÇÜNÜ SAVAŞ DEMEK PARA DEMEK ONLAR İÇİN. . .

340
19
yanıtYanıtla
KÜRTLERI ISTEMIYORUZ:

Bizden ayrilin sizi artin cekemiyoruz siz hep yük oldunuz bize. Sizde biraz olsun gurur var ise ayrilirsiniz sizinle kardesde deyiliz olmayacagizda. olanlarida yaniniza alin defolun kendi bölgenize

247
5
yanıtYanıtla
kardeşsiniz kardeşş uyaninMobil-ANDROID:

ulan niye şu haberlerin altına. yorum yazdoriyorlar anlamıyorum sırf boş konuşup insanı birbirine düşürmeye yarıyor ulann uyanın uyanın hepimiz.kardesiz kardeş kürt türk yok.atalarimz burda savaştı birbirinizi yiyip güzelim ülkeyi yabancılar kucağına atmsyn

10
65
yanıtYanıtla
4X:

halk ta, pkk de çatışmadan yana olmadı, çatışmayı isteyen tek kişi RTE dir, tek derdi Başkan olmaktır. lütfen bunu görelim

31
27
yanıtYanıtla
SAMSUNLU:

PKK KIRILMA NOKTASINA DOĞRU GİDİYOR. . . SONUNA KADAR DEVAM ARTIK BARIŞ MARIŞ BÖYLE ŞEYLERLE KANMAYALIM. . BUNLARI PARÇALAMAYA ÖLDÜRMEYE YOK ETMEYE DEVAM EDİLMELİ. . BUNLAR TÜRKÜN GÜCÜNÜ BASİTE ALMAYA BAŞLADILAR. . BUNLARA GEREKLİ DERS VERİLMELİ VE BİTİRİLMELİ. . . . . . . . . . . .

36
14
yanıtYanıtla
erzurum:

Inadina selo baskan inadina hdp

19
28
yanıtYanıtla
antepli:

PKK yuvaları dağıtıldı geri toparlanmak için zaman kazanmak için ateş kes istiyorlar devlet bunu bildiği için ya teslim olun yada ölün diyor. Turkun gücünü göreceksiniz

32
13
yanıtYanıtla
Vatasever:

Ne SAVAŞI NE ÇATIŞMASI BU BİZ PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ İMHA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ YA TESLİM OLACAKLAR YADA YOK OLACAKLAR

30
13
yanıtYanıtla
Ela Sabancı:

bu sefer oy yok sana akp. . helal sana be yaşasın hdpnin kardeşliği.

19
23
yanıtYanıtla
As1:

Toplayin bu kürtleri gönderin almanyaya avrupaya desinler bizler kobaniden geliyoruz avrupanin proplemi olsun bakin nasil hemen nasil oluyorlar gönderin buntkariert bütün süriyelileri , , , bunlar baska anlamaz

8
28
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title