Haberler

ABD, Diplomasi Sofraları'na Konuk Oldu

Güncelleme:

Türkiye ve dünya ülkeleri arasındaki kültürel, ekonomik, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla başlayan Diplomasi Sofraları projesi büyüyerek devam ediyor.

The Hollings Center for International Dialogue desteğiyle, Kadir Has Üniversitesi tarafından, Chefschool ev sahipliğinde gerçekleştirilen Diplomasi Sofraları'nın (Food for Diplomacy) 9'uncusu 29 Eylül 2015'te Kadir Has (Cibali) Kampüsü'nde düzenlendi. Etkinlikte, ABD'nin köle ticareti sonucu Güney Amerika'ya yerleşen halkın kültüründen doğan "soul food" yemek kültürü tanıtıldı.

Köle ticaretinin getirisi olarak güney eyaletlerine yerleşen Afrika-Amerikalı pek çok kişinin tercihi olan Afrika aromalarını ve baharatlarını da taşıyan soul yemeklerini ABD'nin en popüler restoranlarında, Martha Stewart ve Lebron James gibi ünlülerden olağanüstü övgüler almış olan Şef Amaris Jones pişirdi.

ABD soul mutfak kültürünün tanıtıldığı yemeğe ABD Konsolosluğu'ndan temsilciler ile Türkiye'den ve yurtdışından akademisyenler, medya mensupları, iş adamları ve diplomat ve kamu kurum ve kurulu temsilcileri katıldı.


MARTHA STEWART VE LEBRON JAMES, "SOUL" TUTKUNU

Hayatını modern "Soul Food" konseptini en mükemmel şekilde yorumlamaya adamış bir yaşam tarzı ustası olan Şef Amaris Jones, Güney ABD mutfağına ve yaşam tarzına olan sevgisini, babasının Philadelphia'daki meşhur South Street'teki kilisesine ve aile toplantılarına borçlu olduğunu söyledi. Jones, "Soul Food benim için aile, sevgi, mutluluk demek. Yemek yapmaya 8 yaşında başladım. Mutfakta ailemle çok vakit geçirdim. Sonunda da insanları ağırlamak, onlara yemek yapmak ve bir araya getirmek benim kariyerim oldu. Bunun için de çok mutluyum. Ben aşçılık okuluna gitmedim. Kendi kendimi eğittim. Tecrübelerimden öğrendim. Fakat bunlarla da kalmadım, çok iyi eğitim görmüş şefleri istihdam ettim ve vizyonumu bu şekilde genişlettim" dedi.

Ülkenin en popüler restoranlarında, Martha Stewart ve Lebron James gibi ünlülerden olağanüstü övgüler almış olan Şef Amaris Jones'un hazırladığı menü ile ünlü yıldız Rick Ross, 36 kilo zayıfladı. Şef Amaris Jones'un diğer müşterileri arasında American Express, Timbaland, Chris Bosh, Mario Chalmers, Sean Combs, Lenny Kravitz ve daha birçokları bulunuyor.


"Diplomasi Sofrası"nın açılışında konuşma yapan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın da üniversite olarak özellikle uluslararası ilişkiler alanında çok güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını ve bu ekip ile Türkiye'de dış ilişkiler alanında birçok araştırma ve tartışmayı gündeme taşıdıklarını vurguladı.

Aydın, Diplomasi Sofraları projesi ile mutfak kültürü mirasının ortaklaştırıcı özelliği sayesinde komşu ülkeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmesi hedeflendiğini belirterek, Diplomasi Sofraları'nın ABD, Meksika, Ermenistan, Macaristan, İsrail, Ukrayna, Yunanistan, Suriye, Anadolu Sofraları buluşmalarının ardından gelecek dönemde çok farklı ülkelerin yemekleri ile devam edeceğini de açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Martha Stewart Lebron James Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title