Haberler

AB Konularında Etkin İletişim İçin Diyalog Çalıştayı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, "AB Konularında Etkin İletişim için Diyalog Çalıştayı" Ankara'da başladı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, "AB Konularında Etkin İletişim için Diyalog Çalıştayı" Ankara'da başladı.

Medya, sivil toplum ve kamu temsilcilerinin bir araya geldiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, kurumlar arasında etkin iletişim diyaloğu kurulması için yerel yönetimlerin de sürece katılmasının önemini vurguladı. Cangir, AB Bakanlığının hem mesleki gruplara yönelik hem de kurumsal bazda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

AB Bakanlığının, sivil toplum, medya ve kurumlar arasında etkin iletişim sağlanması için kimi zaman kendi kaynaklarıyla kimi zaman AB kaynaklarıyla projeler yürüttüğünü vurgulayan Cangir, AB'ye katılım öncesi mali yardımlardan yararlanarak hazırlanan Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında 350'nin üzerinde projeye, yaklaşık 43 milyon avro kaynak aktarıldığını belirtti.

Cangir, bu projelerle sivil toplum kuruluşlarının, AB'deki ortaklarıyla projeler geliştirdiklerini belirterek "Böylece hem kendi proje kapasitelerini artırdılar, hem de sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla faaliyet yürüttükleri alanlarda, AB'deki iyi örnekleri ülkemize aktarma fırsatı bulduk." dedi.

Siyasi kriterleri de kapsayan insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, hesap verebilirlik, şeffaflık gibi konularda yürütülen projelerin de AB ile Türkiye arasındaki müzakerelerde çok faydalı olduğunu söyleyen Cangir, AB Bakanlığının, "kamu-yerel, sivil-özel" ortaklığını pekiştirmek için bundan sonra da benzer proje ve çalıştayları yürüteceğini kaydetti.

Çalıştayın ilk oturumu, engelli bireylerin bağımsız yaşam hakkını savunan Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı'nın Brüksel temsilcisi Marco Carnesecchi, İktisadi Kalkınma Vakfının Brüksel Daimi Temsilcisi Haluk Nuray ve Brüksel'de yerleşik ve misafir gazetecilerin iş amaçlı bir araya gelmesini hedefleyen Avrupa Basın Kulübü onursal kurucu başkanı Maria Laura'nın katılımıyla tamamlandı.

İki gün sürecek çalıştay kapsamında, Brüksel'den ve Türkiye'den uzmanların katılımıyla AB konularında güçlü iletişimin sağlanması için medyanın, sivil toplum kuruluşlarının ve kamunun rolü ele alınacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Mehmet Cangir Türkiye Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title