Haberler

AA Haber Akademisi Mezunları Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:

AA Haber Akademisinde 841 kişi arasından seçilen 30 öğrenci, 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını alma mutluluğunu yaşadı.

''Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi İngilizce Ajans Muhabirliği Sertifika Programı'' mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Akademiye başvuran 841 kişi arasından seçilen 30 öğrenci, 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını alma mutluluğunu yaşadı.

Sertifika töreninde, akademiden mezun öğrencilerin, eğitim gördükleri dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin hazırladıkları film gösterimi yapıldı.

Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek, AA Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, yoğunlaştırılmış çalışmayla çok nitelikli gazetecilerin yetiştirildiğine inandığını belirterek, Ajansın vizyonu ve misyonuna uygun ekip oluşturulduğuna işaret etti.

- "Mezunların yetkin birer gazeteci olacağına inanıyorum"

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi de mezun olan öğrencilerde büyük umut gördüğünü belirterek, bundan sonraki aşamanın gazetecilik mesleği içinde geçirilecek zaman olduğunu söyledi.

Ekşi, mesleğin içinde geçirilecek zamanın, Haber Akademisi mezunlarına özgüven ve heyecan aşılayacağını ifade ederek, "Bunlar bir araya gelince mezunların yetkin birer gazeteci olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

- "İngilizce haber yayının parçası olmak bizleri heyecanlandırıyor"

Haber Akademisi öğrencilerini temsilen Barış Sağlam, 3 ay boyunca gazeteciliğin ABC'sini öğrenmeye çalıştıklarını belirterek, "Şimdi edindiğimiz donanım ve bilgi ile sahaya çıkıp bisiklet teorisini uygulayabilecek bir seviyeye geldiğimize inanıyoruz. AA'nın 100. Yıl Vizyonu'nun en önemli adımlarından biri olan İngilizce haber yayının parçası olmak bizleri heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Türkiye'de kurumsal gazetecilik eğitimi sağlayan tek kurum olan AA'nın Haber Akademisi'nin çok önemli bir atılım olduğunu söyleyen Sağlam, kendilerini etkileyen en önemli unsurun AA'nın büyüklüğü olduğuna değindi.

Haber Akademisi'ne Tunus'tan katılan Hajer Mtri de AA personelinin ülkesinden uzak olduğu dönemde kendisine aile olduğunu dile getirdi ve AA ailesinde yetişmiş olmanın kendisine çok şey kazandırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk başta olmak üzere, AA yöneticileri ve servis editörleri öğrencilere sertifikalarını verdi.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Barış Sağlam Ömer Ekşi Ahmet Tek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title