Haberler

8. Yargı Paketi, Meclis'e sunuldu! Adli para cezalarının 1 günlük alt sınırı 100 TL, üst sınırı 500 TL'ye çıkarılacak

Güncelleme:

Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren 8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Adli para cezalarının 1 günlük alt sınırı 100 TL, üst sınırı 500 TL'ye çıkarılacak.

8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme de pakette yer aldı.

TEKLİF 43 MADDEDEN OLUŞUYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8. Yargı Paketi'nin ayrıntılarını açıkladı. Teklifin bir tanesi geçici olmak üzere 43 maddeden oluştuğunu ifade eden Zengin, amaçlarının yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanması olduğunu aktardı. Adli para cezalarında bazı alt ve üst sınırları yeniden düzenlediklerini kaydeden Zengin, bir günlük cezanın alt sınırının 100, üst sınırının ise 500 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

"MANEVİ TAZMİNAT TALEPLERİ AYM YERİNE KOMİSYONA YAPILACAK"

Zengin, "Adalet bakanlığı bünyesinde bulunan tazminat komisyonuna yeni görevler vererek yeni bir hüviyete kavuşturmuş oluyoruz. Manevi tazminat talepleri Anayasa Mahkemesi yerine bu komisyona yapılacak. Bireysel başvurulardaki yığılmalar olmayacak artık" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3000 TL OLACAK

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'daki mitingde duyurduğu emeklilerle ilgili düzenleme de pakette yer aldı. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yargı Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Musa Gerçekçi:

AYM yetkileri kisma paketi diyelim biz buna...Manevi tazminatları hukuki olarak odemekte zorlanan hukumet, çengeli salladı. Aman Yarabbim Ne gunlere kaldık...

6
0
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Hani nerede, 1. dereceye 3600 ek gösterge hala ortada yok. 9 ay oldu Sayın cumhurbaşkanı söz vereli.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title