Haberler

50 Yıllık Arkadaşına 1. Ordu'yu Teslim Etti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Tek Bekar Orgenerali Olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Görevini 50 Yıllık Sınıf ve Silah Arkadaşı Orgeneral İsmail Koçman'a Devrederek Emekli Oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tek bekar orgenerali olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, görevini 50 yıllık sınıf ve silah arkadaşı Orgeneral İsmail Koçman’a devrederek emekli oldu.

Selimiye’deki 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreninde Orgeneral Tuncel veda konuşmasını yaparken yakınları gözyaşlarına hákim olamadı. 3. Ordu Komutanlığı’ndan 1. Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral İsmail Koçman da 1. Ordu’nun Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş ve bundan asla taviz vermeyen laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sarsılmaz bir inançla bağlı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Orgeneral Tuncel, Orgeneral Koçman’a 1. Ordu brövesine taktı ve şilt verdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da Orgeneral Tuncel’e şükran plaketi sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title