Haberler

3. Ordu Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Yüksek Askeri Şura (Yaş) Kararıyla 1. Ordu Komutanlığı'na Atanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Görevini Düzenlenen Törenle 30 Ağustos'ta Orgeneralliğe Terfi Edecek Olan Korgeneral Saldıray Berk'e Teslim Etti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla 1. Ordu Komutanlığı'na atanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, görevini düzenlenen törenle 30 Ağustos'ta orgeneralliğe terfi edecek olan Korgeneral Saldıray Berk'e teslim etti.

3. Ordu Komutanlığı Karargah Binası önünde düzenlenen ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı devir teslim töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Görevi devreden ve devralan komutanların atama emirleriyle, özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra 3. Ordu Komutanlığı görevini Korgeneral Saldıray Berk'e devreden Orgeneral İsmail Koçman bir konuşma yaptı. Erzincan'dan çok güzel duygularla ayrıldığını söyleyen Orgeneral Koçman, "Kurulduğu 1843 yılından beri yurt

savunmasında büyük sorumluluklar üstlenen, özellikle 1. Dünya Harbi'nde ve İstiklal Savaşı'nda ifa ettiği görevlerdeki başarılarıyla tarihe mal olmuş, cumhuriyet döneminde bölgesinde birçok ayaklanmayı bastırmış, dün olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütüne karşı sayısız operasyonları büyük bir azim ve kararlılıkla icra ederek mücadelesini sürdürmekte olan; mazisi şan ve şerefle dolu kara kuvvetlerimizin güzide ve güçlü unsuru 3. Ordu'ya 1 yıllık süreyle komuta etmekten büyük onur duydum. Bu onur bana ve

aile bireylerime gurur verici bir anı olarak kalacaktır" diye konuştu.

Orgeneral Koçman'ın ardından konuşan Korgeneral Saldıray Berk ise, seçkin personelinin, özverili çalışmalarıyla 3. Ordu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç kattığını ifade ederek, "Hedefim, 3. Ordu'yu bulunduğu yerden daha yükseklere çıkarmak, barışta ve savaşta kendine tebliğ edilen görevleri tam, zamanında ve etkin şekilde yerine getirme imkan ve kabiliyetini artırmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 3. Ordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk, Orgeneral İsmail Koçman'ın gönderden indirilen forsunu ve hizmet anısını kendisine takdim etti. Devir teslim tekmilinin verilmesinin ardından 30 Ağustos tarihi itibariyle orgeneral rütbesine yükselecek olan 3. Ordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk'in forsu göndere çekildi. 3. Ordu Komutanlığı'nda bulunduğu süre içerisinde yaptığı hizmetlerden dolayı Orgeneral İsmail Koçman'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Kara

Kuvvetleri Komutanlığı şilti verildi. Düzenlenen devir teslim töreni, toplu olarak fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

3. Ordu Komutanlığı'ndaki devir teslim törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanısıra, Erzincan Valisi Ali Güngör, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile askeri ve sivil erkan katıldı.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title