Haberler

23. Üzüm Festivali

Antalya'nın İbradı İlçesinde Bu Yıl 23.'sü Düzenlenen Üzüm Festivali Sona Erdi.

Antalya'nın İbradı ilçesinde bu yıl 23.'sü düzenlenen Üzüm Festivali sona erdi.

İbradı ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.30'da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşmasını yapan İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, "Üzüm Festivali'nin birlik ve beraberlik içinde bu yıl 23.'sünü yapıyoruz. İmkanlarımız olmadığı için daha büyük organizasyon yapamıyoruz, festivalimize hoş geldiniz" dedi. İbradı Kaymakamı Ömer Bilgin ise, "İbradı benim ilk görev yerim. Burada düzenlenen

festivalin, dayanışma ve birlik için çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Bu etkinliklerin devam ederek halkımızı kaynaştırmasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Yerel sanatçı Hüseyin Dere'nin şarkıları, izleyiciler tarafından beğeniyle alkışlandı. 40 yarışmacının katıldığı üzüm yarışmasında ise 1. Hüseyin Yürüyen, 2. Abdullah Güzel, 3. Nuri Üstün oldu. İlk üçe girenlere çeyrek altın, testere ve budama makası, yarışmaya katılanlara ise testere ve makas hediye edildi.

Protokol, Cemal Tuğcu Öğretmenevi'nin temelini birlikte attıktan sonra Yörük Ali Konağı'nda öğle yemeği yedi. Akşam futbol sahasında devam eden festivalde geçen yılın beğenilen sanatçılarından Hülya Cansu Dereli sahne aldı. Ardundan ünlü sanatçı Musa Eroğlu sahneye çıktı. Eroğlu, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Geçtiğimiz yıllarda 2- 3 süreyle yapılan festival, bu yıl 1 gün içinde yapılarak sona erdi.

(YD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title