Haberler

2014 Hac Kuraları Çekildi

Bu sene hacca gidecek 55 bin kişiyi belirlemek için kura çekimi gerçekleştirildi.

Bu sene hacca gidecek 55 bin kişiyi belirlemek için kura çekimi gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, hac heyecanının farklı bir heyecan olduğunu vurgulayarak, bu heyecanın insanları ayakta tutan özlemlerden biri olduğuna dikkat çekti. Hac kurasının zaruretten dolayı çekildiğini ifade eden Keleş, "Gönül ister ki, başvuran her vatandaşımızı götürebilelim. Ancak İslam dünyasında hacca karşı çok yoğun bir talep var. Kotadan dolayı bu tür uygulamaları yapmak zorunda kalıyoruz. Kuradan sonra bazı vatandaşlarımız sevinecek, bazıları ise hüzünlenecek. Çıkanların sevinci mi çıkmayanların hüznü mü daha değerli bilmiyorum ama ikisinin de çok değerli olduğundan şüphe yok" dedi.

Keleş, hac ibadetinin gücü yetenin yerine getirebileceği bir ibadet olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden kuradan ismi çıkmayan bir mümin gücü yetmemiş olmaktadır. Elinde olmadığı için o mümin kardeşimiz elbette bundan dolayı bir sorumluluk yaşamayacak, sorumlu tutulmayacaktır" diye konuştu.

Keleş, kurada ismi çıkanların zihnen, kalben, bedenen ve ahlaken kendilerini kutsal yolculuğa hazırlaması gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl uygulanan kota indirimi nedeniyle gönüllü ve kura sonucu kalan hacı adayları bu yıl doğrudan hacca gidecek. Bu sene yaklaşık 55 bin kişi hacca gidecek. Bu sayının 11 bin 726'sını geçen seneden kalanlar oluştururken, kura sonucu ise 43 bin 814 kişi hacca gitmeye hak kazanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ekrem Keleş Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title