Haberler

19. Üniversiteler Halk Dansları Yarışmaları Üniversite Ev Sahipliğinde Başladı

Güncelleme:

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları yarışmaları Üniversite ev sahipliğinde başladı.

36 üniversiteden 900 öğrencinin katıldığı yarışmanın ilk gününde Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonunda stilize dal eleme yarışmaları gerçekleştirilirken stilize dal eleme yarışmalarına katılan tüm takımlar baraj puanı üzerinde puan alarak 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları Yarışmaları finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmanın ikinci gününde (10 Mayıs) artistik dalda eleme yarışmaları düzenlenecek. Yarışmanın üçüncü günü ise (11 Mayıs) saat 10.00'da şehir merkezi Vali Göbeği'nden Anıt alana kadar yarışmacı üniversitelerin ve Üniversitemiz öğrencilerinin katılımıyla kortej yürüyüşü ve medeniyet halayı gerçekleştirilecek. Sonrasında Üniversite amfi alanında saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından yapılacak olan konserin ardından saat 21.00'de DJ performansı sergilenecek.

Yarışmanın finalleri ise 12 Mayıs Perşembe ve 13 Mayıs Cuma günü Tayfur Sökmen Kampüsü Amfi alanında yapılacak. Ayrıca solo ses yarışması da 12 Mayıs Perşembe günü stilize dans yarışmasıyla birlikte gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tayfur Sökmen Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title