Haberler

19. Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17-23 Eylül tarihinde düzenlenecek 19.Altın Koza Film Festivali'nde Alman sinemasının önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzold'in "Bir Arada ve Bağımsız" başlığı altındaki toplu...

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17-23 Eylül tarihinde düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali'nde Alman sinemasının önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzold'in "Bir Arada ve Bağımsız" başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez seyirciyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Goethe Enstitüsü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında Aysun Bademsoy ve Christian Petzold filmlerini sunmak için Adana'ya gelecek.

Aysun Bademsoy ve Christian Petzold'in "Bir Arada ve Bağımsız" başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez bu festivalde seyirciyle buluşacak.

Altın Koza Film Festivali programında, Christian Petzold'in Berlin Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen Gümüş Ayı" ödülünü aldığı "Barbara" ile Türk-Alman toplumunun iki kimlikli ve iki kültürlü yaşama deneyimine ayna tutan belgeselleriyle tanınan Aysun Bademsoy'un da bu yıl yaptığı "Ehre / Namus" filminin yanı sıra yönetmenlerin kariyerlerine damgasını vuran filmleri yer alıyor.

Petzold'un filmografisinden "Die Innere Sicherheit / İçinde Bulunduğum Durum", "Gespenster / Hayaletler", "Yella" ve "Jerichow", Aysun Bademsoy'un filmografisinden "Die Hochzeitsfabrik / Düğün Fabrikası", "Am Rand des Stadte / Kentin Sınırlarında" ve "Ich Gehe Jetz Rein / Yaşam Sırası Bende" gösterime sunulacak.

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: Osman Kurt - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Christian Petzold Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title