Haberler

13 Kilo Esrarla Yakalanan Sanık: Otomobilde Esrar Olduğunu Polise Ben Söyledim

Kayseri'de 13 kilo 800 gram esrarla yakalanan 36 yaşındaki Orhan Bozçalı "İstesem kaçardım. Otomobilde esrar olduğunu polise ben söyledim" dedi. Mahkeme, Orhan Bozçalı'ya 8 yıl hapis ve 6 bin lira para cezası verdi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Orhan Bozçalı esrar içicisi olduğunu savunarak, " Kayseri'ye iş bulmak için geliyordum. Kayseri'de esrar bulmam zor olacağı için Diyarbakır'da Meşebağ köyünde 6 bin lira vererek içmek için esrar satın aldım" diye konuştu.

Orhan Bozçalı, savunmasında otomobilindeki esrarı kendi isteğiyle polise teslim ettiğini de iddia ederek şunları söyledi:

"Yetiştiğim çevrede esrar içmeye alıştırıldım. Esrar içmekten kurtulmak istiyorum. Polis otomobil durdurulduğunda istesem kaçardım. Otomobilde esrar olduğunu polise ben söyledim. Bu illetten kurtulmak ve hastanede tedavi olmak istiyorum."

Mahkeme başkanının "Madem sen teslim ettin, niye satın aldın?" sorusunu ise sanık, "Esrar aldığım için pişmanlık duydum. Tedavi olup bu alışkanlıktan kurtulmak istiyorum" diye yanıtladı.

Mahkeme heyeti "Ticari maksatla esrara nakletmek" suçundan yargılanan Orhan Bozçalı'ya 8 yıl hapis ve 6 bin lira para cezası verdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 Ekim'de Kayseri- Malatya karayolunda yaptıkları kontrolde durdurdukları Orhan Bozçalı yönetimindeki38 UA 350 plakalı otomobilde yaptıkları aramada, arka koltuğun yan kısmında torba içerisinde 13 kilo 800 gram esrar bulmuş, sürücü Bozçalı gözaltına alınıp tutuklanmıştı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayseri Bozçalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title