Haberler

Gümüşhane Valisi Yavuz, Özkürtün Beldesini Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesini ziyaret etti.

Yavuz, beraberindeki Kaymakam Enver Özderin, İlçe Jandarma Komutanı Murat Gebeş, İlçe Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ile beldenin Süme Mahallesi ile Konacık ve Bağlama köylerinde incelemelerde bulundu.

Vatandaşın sorunlarını dinleyen Yavuz, Özkürtün'ün kentin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Coğrafyanın sert yapısı nedeniyle burada hayat sürmek oldukça zor. Coğrafi zorluğa rağmen, devletimizin her sene artan imkanları dahilinde burada yapılan barajla birlikte çok şey değişti" dedi.

Yavuz, köylerdeki eksikliklerin giderilmesi noktasında bu yıl farklı bir yol izleyeceklerine dikkati çekerek, "Köylümüzün kendi imkanlarıyla yapmayı düşündüğü ama yapamadığı işler konusunda, geçen seneye göre çok dahi iyi imkanlar sağlanan İl Özel İdaremizle çalışma yapacağız. Bu işleri, kaymakamlarımız vasıtasıyla köy muhtarlarımızın da işin içinde olması suretiyle ve köylülerimizin de katkısıyla gidereceğiz. Böylece çok farklı bir ortam oluşacak" diye konuştu.

Eksiklikleri bir an önce giderme konusunda köylülerin de katkısını beklediklerini anlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile Valiler Toplantısında beraberdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının anında giderilmesi, eğer imkanımız buna yeterli değilse de bu imkanları oluşturmak için mutlaka gayret sarf edilmesi konusunda bizlere talimat verdi. Çok şükür ki kamu kurum ve kuruluşları olarak çok büyük imkanlarımız var."

Yavuz, köy yolları ile diğer işlerde faaliyetlere başlanması için kamu kurumlarının hazırlık yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gümüşhane'ye geldiğim ilk günden beri turizmin geliştirilmesi için çaba harcıyorum. Trafik sirkülasyonunun artmasıyla Özkürtün'de de ekonomik canlanma olacaktır. Yolu kullanan vatandaşların Özkürtün'de özellikle durmak istemelerini sağlayacak mekanlar oluşturulmalı. Bu mekanlarda yeme içmenin yanında yöresel ürünlerin de satılmasıyla birlikte Özkürtün kalkınacak ve gurbete göç sona erecektir. Dünden daha iyi durumda olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Geleceğin daha iyi olacağına dair inancımızı da her zaman muhafaza etmemiz lazım."

Kaynak: AA / Yerel

Enver ÖZDERİN Gümüşhane Özkürtün Kürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title