Haberler

Gümüşhane'de PKK'ya Ait Sığınak Bulundu

Gümüşhane'de PKK'ya ait sığınak bulunduGÜMÜŞHANE'nin Kürtün ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlarda yaşam malzemelerinin yer aldığı sığınak ele geçirildi.

Gümüşhane'de PKK'ya ait sığınak bulundu

GÜMÜŞHANE'nin Kürtün ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlarda yaşam malzemelerinin yer aldığı sığınak ele geçirildi. Satranç ve tavla da bulunan sığınağın, 22 Ağustos'ta etkisiz hale İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler listesi'ndeki 'kırmızı kategori'de başına 4 milyon lira ödül konulan 'Zeynel' kod adlı terörist Mehmet Yakışır ile yine aynı kategoride yer alan 'Türk Tarık' kod adlı terörist Barış Öner'inde içinde yer aldığı grup tarafından kullanıldığı düşünülüyor.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik Kürtün ilçesi kırsalında icra edilen 'Şehit Jandarma Er Hüseyin Özdemir' operasyonunda teröristlerce kullanılan sığınak tespit edildi. Sığınakta çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen eşyalardan delil niteliği taşımayanlar ve sığanak alanı imha edildi. Sığınakta, satranç, tavla da bulundu.

Giresun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların aralıksız sürdüğü vurgulandı.

SÖZDE 'LİDER' KADROLARININ SIĞINAĞI

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Gümüşhane, Giresun ve Trabzon illeri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında, 22 Ağustos'ta, İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler listesi'ndeki 'kırmızı kategori'de başına 4 milyon lira ödül konulan 'Zeynel' kod adlı terörist Mehmet Yakışır ile yine aynı kategoride yer alan 'Türk Tarık' kod adlı terörist Barış Öner etkisiz hale getirilmişti. Sığınağın bu iki teröristin de yer aldığı grup tarafından kullanıldığı düşünülüyor.

KAÇIYORLAR

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarını artırması, fotokapanların kurulması ve hava destekli operasyonlarla kıskaca alınan teröristlerden 2'si teslim olurken, 6'sı da çatışmalarda öldürüldü. Son operasyon ile büyük darbe alan ve sözde 'lider kadro'ları etkisiz hale getirilen PKK'lılar bölgeden kaçmaya başladı. Güvenlik güçleri, kaçış bölgelerini kontrol altına aldığı terörist grubu etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonları sürdüreceği belirtildi. Bölgeye yeni sızmaları önlemek için kırsalda fotokapan sayısının artırılacağı da öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Kürtün PKK Güncel Haberler

title