Haberler

Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de 2014 yılı Temmuz dönemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Hasan Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer kurul üyeleri katıldı.

"GÜMÜŞHANE KAMU KAYNAĞI KULLANILARAK YAPILAN ALTYAPI VE ÜSTYAPI YATIRIMLARI AÇISINDAN EMSALİ İLLERE GÖRE ÇOK İYİ NOKTADA"

Toplantının açılışında konuşan Vali Yavuz, kendisinin ilk koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu belirterek, Gümüşhane'yle ilgili ilk izlenimlerini katılımcılarla paylaştı. Gümüşhane'nin kamu kaynağı kullanılarak yapılan altyapı ve ona bağlı olarak üstyapı yatırımları açısından emsali illere göre çok iyi noktada olduğunu müşahede ettiğini belirten Vali Yavuz, "Bu durumun daha iyi olması için de ilgili arkadaşlarımızın çok büyük gayret ve heyecan içerisinde olduğunu da görmek bizi ayrıca memnun etti." dedi.

Vali Yavuz, 2014 yılında kamu kuruluşlarının Gümüşhane'de 1,5 milyar TL proje tutarlı işi bulunduğunu belirterek, kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 98 milyon lirayla Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü olduğunu söyledi.

KARAYOLLARINA RAMAZAN BAYRAMI TALİMATI

Vali Yavuz ayrıca yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle Karayollarının hem bölge hem de il yetkililerine yollarda devam eden yoğun çalışmalar nedeniyle işaretleme işine ağırlık verilmesini, bayram tatili nedeniyle yaşanacak yoğunluk öncesinde vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli tedbirleri almaları talimatı verdi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il temsilcileri sırasıyla söz alarak kurumlarıyla ilgili çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan, Gümüşhane'de bolca gölet inşaatları olduğunu belirterek, sadak Barajı ve diğer barajların sulama projeleriyle ilgili çalışmaları aktardı.

Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise bölünmüş yol ve çevre yolu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her iki çalışmanın da çok hızlı bir şekilde ilerlediğine vurgu yapan Bayramçavuş, kamulaştırma sorunlarına dem vurarak bunların yaşanmaması halinde çok daha hızlı ilerleyeceklerini dile getirdi.

YENİ YAPILAN YÜKSEKÖĞRENİM YURDU ÖNÜMÜZDEKİ YIL KIZ YURDU OLARAK AÇILACAK

Kredi Kurtlar Kurumu (KYK) Bölge Müdürü Adnan İpekdal ise yapımı tamamlanan yurdun yol ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili Belediye Başkanlığına yazılar yazıp görüşmeler yaptıklarını ve önümüzdeki yıl buraya öğrenci alacaklarını belirterek, bu yurdun devreye girmesiyle kapasitelerinin yüzde 25 artacağını söyledi. İpekdal, ulaşım sorunu nedeniyle kız yurdu olarak planladıkları yeni yurdu erkek yurdu yapacaklarını, Ahmet Ziyaüddin Yurtlarını ise kız yurduna çevireceklerini de sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan İpekdal Yusuf Erdem Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title