Haberler

Gül: Türkiye 4.5 Yıl Önce Yangın Yeri Gibiydi

Seçim Çalışmaları İçin Geldiği Memleketi Kayseri'de Konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin 4.5 Yıl Önce Yangın Yeri Gibi Olduğunu Söyledi.

Seçim çalışmaları için geldiği memleketi Kayseri'de konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin 4.5 yıl önce yangın yeri gibi olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Yahyalı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Faiz oranlarını düşürdüklerini, ülkeye verilen hizmetleri artırdıklarını ve sağlık alanında önemli atılımlar yaptıklarını ifade eden Gül, "4.5 yıl önce Türkiye yangın yeri gibiydi. Türkiye'de gelecekten ümit kesilmişti. Faiz oranları yüzde 65'e kadar gelmişti. Bütün paralar faize gidiyordu. Ülkeye yol ve fabrika yapılmıyordu. Biz, 4.5 yıl içerisinde faiz oranlarını yüzde 17'ye

indirip halkımıza hizmet sunduk. Sağlık alanında da tüm hastaneleri milletin hizmetine açtık" dedi. Mitinge katılan vatandaşların, 'Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin' sloganlarına karşılık veren Abdullah Gül, "Bizde vurmak, kırmak, yuhalamak yok. Onlar bizi hem dinliyor hem izliyor. Vurmaya gerek yok. Sizin yapacağınız tek şey, asil bir şekilde, yapılanları unutmadan sandığa gidip herkesin dersini vermektir. Onlar milletle buluşmaktan korkuyorlar. Vaktimizi onu, bunu suçlayarak geçirenlerden değiliz.

Meydanlarda halkı tahrik ederek düşmanlık duygularını beslemek yerine hizmetlerimizi anlatıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Gül, "Türkiye, aynı anayasa ile 3 defa cumhurbaşkanı seçti. Kuralı, maddesi değişmediğine ve 3 kez de uygulandığına göre bir şüphe yoktu. Ne zaman ki Kayserili bir hemşehriniz aday oldu, yeni bir şey fark ettiler. Daha önceki 3 cumhurbaşkanı da yanlış seçilmiş. Oynanan oyunları yutmayız. Bu oyunları CHP'ye, MHP'ye ve ANAP'a oy verenler de biliyor. Benim başım dik. Cumhurbaşkanını seçememiş 70 milyonluk bir ülke olduk. Cumhurbaşkanı seçiminde ortaya

kural değişikliği çıktı. 'Bu yanlış oluyorsa millete gidelim, Türk halkına soralım' dedik. 'Halk seçsin' dediğimizde de itiraz ediyorlar" ifadelerini kullandı.

(KÖZ-ATÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title