Haberler

Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı'nın 50'nci Sanat Yılı

Türk sinemasının önemli isimlerinden, ünlü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde meslekteki 50'nci yılını kutladı.

Türk sinemasının önemli isimlerinden, ünlü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde meslekteki 50'nci yılını kutladı.

Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komitesi'nin davetlisi olarak öğrencilerle eğitim çalışması yapmak üzere ilçeye gelen 65 yaşındaki Aytekin Çakmakçı'nın 50'nci sanat yılı için, üzerinde kamera simgesinin yer aldığı, '50'nci Yıl' yazan pasta kesildi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlamaya Komite Başkanı Mustafa Şıkman ve komite üyeleri ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı Müdürü Dilek Dinçer, sualtı fotoğrafçısı Tamer Günal ve sanatseverler katıldı.

'İYİ İŞLER ÇIKARMAYA ÖZEN GÖSTERDİM'

Çakmakçı, pastayı komite üyeleriyle birlikte kesti. Mustafa Şıkman, ilk dilimi Çakmakçı'ya ikram etti. Bu sürpriz karşısında duygulanan Çakmakçı, "Bu özel günümü hatırlayıp, gerçekleştirdiğiniz sürpriz beni oldukça sevindirdi ve duygulandırdı. Ülkemizde sinema alanında iyi işler çıkarmaya özen gösterdim. Her zaman gençlere destek olmak, gelecek kuşakların sinema bilgisini daha da artırmak için çalışmalarıma devam edeceğim. En büyük amacım, gençlerin eğitimine sinema alanında katkıda bulunmak istiyorum. Fethiye'de gerçekleştirdiğimiz eğitimler beni amacıma bir adım daha yaklaştırdı" dedi.

16 YAŞINDAN BERİ SİNEMANIN İÇİNDE

İstanbul'da 16 yaşındayken kamera ikinci asistanlığıyla sinemaya adım atan Aytekin Çakmakçı, daha sonra kamera birinci asistanlığı, set fotoğrafçılığı, reklam kameramanlığı, reklam fotoğrafçılığı ve görüntü yönetmenliği yaptı.

'Yılanların Öcü', 'Tatar Ramazan', 'Arabesk', 'Düttürü Dünya', 'Muhsin Bey' gibi Türk sinemasının önemli eserlerine görüntü yönetmenliği yapan Çakmakçı, Altın Portakal, Altın Koza ve Altın Kelebek ödüllerine sahip.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde 4 yıl görüntü ve stüdyo teknikleri dersleri de veren Çakmakçı, geçen yıl 31'inci İstanbul Film Festivali'nde 'Sinema Onur Ödülü'ne layık görüldü. - Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aytekin Çakmakçı Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title