Haberler

Görme Engelli Sporcunun Hedefleri Büyük

Burdur'da yaşayan görme engelli milli atlet Sevda Kılınç, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile olimpiyatlara iddialı hazırlanıyor.

GÖKMEN YÜCE - Burdur'da yaşayan görme engelli milli atlet Sevda Kılınç, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile olimpiyatlara iddialı hazırlanıyor.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve görme engelli milli atlet 22 yaşındaki Sevda Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizme amatör olarak 2009, profesyonel olarak ise 2013 yılında düzenlenen İtalya Açık Atletizm Şampiyonası ile başladığını söyledi.

Şimdiye kadar Türkiye çapında 15 birincilik, 5 ikincilik, 2013 İtalya Açık Atletizm Şampiyonası'nda ikincilik, geçen yıl Güney Kore'de düzenlenen Dünya Oyunları'nda üçüncülük ile Türkiye Şampiyonalarında kırılmış iki rekoru bulunduğunu anlatan Kılınç, çeşitli illerde düzenlenen yarışmalarda da çok sayıda derecesi bulunduğunu kaydetti.

Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevinin yanı sıra okul hayatı ve profesyonel sporu bir arada götürmenin oldukça zor olduğunu anlatarak, "Çalışma ve okul hayatından kalan zamanlarımda antrenmana gidiyorum. Üçünü birden sürdürmek için çok efor sarf etmem gerekiyor. Çünkü hem beyin hem de vücut yorgunluğu yaşıyorum." diye konuştu.

"İlk üçe gireceğimden eminim"

Atletizmle ilgili hedeflerinin 2017 Dünya Şampiyonası, 2018 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Paralimpik Oyunları olduğunu dile getiren Sevda Kılınç, bu hedeflerine ulaşması için çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Kılınç, Burdur'da antrenmanlarını şehir stadında sürdürdüğünü, daha büyük bir şehir ve iyi şartlarda hazırlandığı takdirde başarılı sonuçlar elde edebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını düşünüyorum ve destek verilirse ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Çalışma şartlarım iyileştikçe alınan derecelerin ve çıkarılan madalyaların da rengi değişecektir. Dünya Şampiyonası için kendime sonsuz bir güvenim var. Şayet antrenmanları iyi yapabilirsem koşu derecelerim daha düşecektir. Daha iyi olacaktır ve bu sayede ilk üçe gireceğimden eminim."

Sevda Kılınç, atletizmin bir gönül işi olduğunu, şartlar ne kadar zor olursa olsun engelleri aşabileceğine inandığını dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ise Burdur'da atletizmde kullanılan tartan pistin bulunmadığını söyledi.

Bu pistin yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına teklifte bulunduklarını belirten Sancar, "Eğer teklifimiz uygun görülürse üniversitede bu pist için ayrılmış bir yer var. Buraya yapmayı planlıyoruz. Bu sayede gençlerimiz şampiyonalara daha iyi şekilde hazırlanabilecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Milli Eğitim Müdürlüğü Burdur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title