Haberler

Görev Şehidi Polis Memurunun Fethiye'deki Baba Evine Acı Haber Ulaştı (3)

Babasının INA SARILIP AĞLADI Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, görev başında kazayla ateş alan silahtan çıkan mermiyle şehit olan polis memuru Özgür Gümüş'ün cenazesi askeri uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi.

Babasının INA SARILIP AĞLADI

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, görev başında kazayla ateş alan silahtan çıkan mermiyle şehit olan polis memuru Özgür Gümüş'ün cenazesi askeri uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi. Buradan cenaze aracıyla baba evine getirilen şehit polis için helallik alındı. 8 yaşındaki Ayşe Balım, babasının fotoğrafına sarılarak ağladı, ailesi de tabutun başında gözyaşı döktü. Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi Eldirek Mahalle Mezarlığı'na getirildi.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit polis memuru Gümüş için düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın ikindi vakti kıldırdığı cenaze töreni sırasında baba İsmail Gümüş gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHADET BELGESİ VERİLDİ

Cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlanırken, Nalan Gümüş eşinin fotoğrafını kucağına aldı ve defin boyunca taşıdı. Şehidin kızı Ayşe Balım Gümüş ile oğlu 3 yaşındaki Yusuf Gümüş ise yakınlarının kucağında cenaze törenini izledi. Ayşe Balım, babasının mezarına toprak atmak isterken, çocuk olduğu gerekçesiyle yaklaştırılmadı. Defin sonrası Vali Amir Çiçek, baba İsmail Gümüş ile şehidin eşi Nalan Gümüş'e şehadet belgesini verdi. Bu sırada Ayşe Balım, kucağına aldığı babasının fotoğrafının arkasına saklanarak ağladı. Geçen ay Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in anne ve babası da törene katılarak şehit polisin yakınlarıyla gözyaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Gümüş Diyarbakır Dalaman Ergani Politika Güncel Haberler

title