Haberler

    Google'dan Soren Kierkegaard Doodle'ı

    Arama motoru Google, Danimarkalı filozof ve teolog Soren Kierkegaard'ın 200. doğum gününe özel bir Doodle hazırladı.

    Emre Çetinkaya - - Arama motoru Google ana sayfasını önemli insanların doğum günleriyle veya önemli günlerle süslemeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde yirminci yüzyılın en önemli ABD'li caz vokalistlerinden Ella Fitzgerald'ı 96'ıncı doğum gününde unutmayan Google, özel bir Doodle hazırlamıştı. Şimdi ise Google Danimarkalı filozof ve teolog Soren Kierkegaard'ın 200. doğum günü için bir Doodle hazırladı.

    Google'ın Soren Kierkegaard için hazırladığı Doodle'da eski zamanlarda kullanılan kuş tüyü kalemlerle yazılan Google yazısı yer alıyor. Doodle'a tıkladığımızda ise 'Soren Kierkegaard'ın Google'daki arama sonuçlarına ulaşabiliyoruz.

    Soren Kierkegaard kimdir?

    Soren Aabye Kierkegaard (1813-1855), Danimarkalı filozof ve teolog.

    Kierkegaard dindar babasının etkisinde kalarak ve katı bir dini atmosfer içinde yetişti.Tüm yaşamında bu çocukluğun etkisi görülür.Kendisi de dinsel düşünceleri olan birisi olmakla birlikte sürekli din adamlarıyla, kurumlarıyla ve düşünceleriyle çatışma halinde oldu. Mevcut Hıristiyanlığın yozlaşmış olduğunu ileri sürdü ve Hıristiyan inancinin tamamen yenilenmesine yönelik eleştiriler geliştirdi. Kierkegaard, din ve Tanrıyı tamamen bireysel bir konu olarak değerlendirdi. Bu yönde giderek sistematik felsefenin bireyi gözardı eden bütüncüllüğünü de reddetti. Felsefesinde bireyi merkeze aldı.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Kierkegaard Doodle Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title