Haberler

Gönül Köprüsü Projesi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gönül Köprüsü Projesi'nin Doğu ve Batı İllerindeki Öğrenciler Arasında Gönül Köprülerinin Kurulmasını Sağlayacağını Belirtti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gönül Köprüsü Projesi'nin doğu ve batı illerindeki öğrenciler arasında gönül köprülerinin kurulmasını sağlayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Turkcell'in ana sponsorluğunu yaptığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ağrı ve Hakkari'den Mersin'e gelen öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile Gönül Köprüsü Projesi Ağrı ve Hakkari illeri kafile başkanlarının da hazır bulunduğu görüşmede, öğrenciler proje ile edindikleri kazanımları ve duygularını Vali Aksoy ile paylaştılar. Aksoy, Türkiye'nin doğusu ve batısıyla çok özel değerlere sahip olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan ve 81 ili kapsayan proje çerçevesinde, çocukların bu değerleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin de desteği olan proje kapsamında Mersin'e gelen öğrencilerin, Mersin, Silifke ve Tarsus'ta 5 günlük süre ile tarihi ve kültürel yerleri gezeceğini, denize gireceklerini, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunacaklarını, yaşıtlarıyla tanışma ve gezme fırsatı yakalayacaklarını kaydeden Aksoy, "Proje, doğu ve batı illerinde eğitimlerini sürdürmekte olan öğrencilerimizin kaynaşmasını ve aralarında gönül bağı köprülerinin kurulmasını sağlayacaktır. Böylesi önemli bir projenin başarıyla sonuçlanması yolunda hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Bu proje, gençlerimizin geleceğe dönük kararlarını daha anlamlı hale getirecektir" dedi.

Mersin'de çok sıcak karşılandıklarını ve çok güzel ağırlandıklarını kaydeden Gönal Köprüsü Projesi kapsamında gelen çocuklar, dünyanın yaşadıkları şehirden ibaret olmadığını, proje sayesinde başka dünyaları da tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden çocuklar, doğu illerinde eğitimlerini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin batı illerini, batı illerindeki öğrencilerin de doğu illerini ziyaret ederek, ülkemizi daha iyi tanıma fırsatı yakaladıklarını söylediler.

Konuşmaların ardından Ağrı Kafile Başkanı, Vali Aksoy'a Ağrı'nın en önemli simgesi olan İshakpaşa Sarayı tablosunu hediye ederken, Vali Aksoy da çocuklara kitap hediye etti.

(MUÇ-HK-Y) 06.06.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title