Haberler

Gönen'de Sivil Toplum Kuruluşları Çevre Platformu Kuruyor

Balıkesir'in Gönen İlçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları, İlçeye Kurulması Gündemde Olan Çimento Fabrikası Konusunda Araştırma Yapmak Amacıyla Bir Platform Kurma Kararı Aldılar.

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, ilçeye kurulması gündemde olan çimento fabrikası konusunda araştırma yapmak amacıyla bir platform kurma kararı aldılar.

Gönen'in Babayaka Köyü'ne kurulması planlanan çimento fabrikasının Gönen'de yaratacağı etkileri tabanda görüşmek üzere Gönen Kızılay Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda bir çevre platformu kurulması kararlaştırılırken, oluşturulacak platformun ilk olarak çimento fabrikasının zarar ve yararlarını araştırmasına karar verildi. Düzenlenen toplantıda ağırlıklı görüşün fabrikanın Gönen'in geleceğini tehdit ettiği yönünde olurken, bu fabrikanın Gönen'e getireceği ekonomik katkılarda tartışıldı. Bazı katılımcılar, çimento fabrikasının hava kirliliğini arttıracağı ve Gönen halkının çimento fabrikasına ihtiyacı olmadığını ifade ederek, su kaynaklarına ve tarım alanlarına sahip çıkılması gerektiğini söylediler.

(BD-MEY) 18.04.2008 16:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title