Haberler

Gökyüzündeki Hayalini Yeryüzü ile Birleştirdi... Meslek Lisesi Hayallerine Engel Olmadı

Gökyüzündeki hayalini yeryüzü ile birleştirdi... Meslek lisesi hayallerine engel olmadı

Havacılık alanında eğitim alan meslek lisesi öğrencisinin hayali hukuk fakültesi

Hukuk Fakültesi okumak isteyen öğrenci Kadir Özkan;

"Meslek lisesi diye bizi geri plana atmalarına gerek yok"

ESKİŞEHİR - Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun Kadir Özkan, Türkiye bin 136'ncısı olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin en yüksek puan ile öğrenci alan okulu Sabiha Gökçen Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Özkan, üniversite sınavında dereceye girdi. Kendi alanında bir meslek seçmek yerine hukuk fakültesinde okumak isteyen öğrenci, hayalini gerçekleştirebilecek olmanın mutluluk ve gururunu yaşadı. Hem uçak alanında teknik dersler alan hem de temel derslerde kendini geliştiren Özkan başarısını hukuk fakültesinde devam ettirmek istiyor.

"Meslek lisesi diye bizi geri plana atmalarına gerek yok"

En büyük hayallerinden birini gerçekleştirecek olmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Özkan, "Havacılığı da çok sevdiğim için bu liseye geldim. Bu lisedeki müdürüm ve hocalarım sayesinde üniversiteden geri kalmadım ve törpülenmedi hayalim. Onlar sayesinde b u hayalimi gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Havacılığı ve hukuku bir arada götürerek havacılık hukuku üzerine yoğunlaşmayı planlıyorum. Hem çocukluk hayalimi bu şekilde gerçekleştirmiş olacağım, hem de öğrenmiş olduğum bilgileri bu sektörde daha iyi yerlerde kullanmış olacağım. Bu yüzden hukuk fakültesini tercih edeceğim. Meslek lisesi diye bizi geri plana atmalarına gerek yok. Burada aldığımız eğitimlerde fen lisesi müfredatı uygulanıyor. Onun yanında ekstradan meslek dersleri alıyoruz. İkisini bir arada götürmek zor olabilir ama bunu başaramayacağız diye bir şey yok. Geçmişte yapılan örneklerden ders alıp üzerine koyarak ben de bu dereceyi elde ettim. Günlük düzenli olarak ders çalıştım. Her şeyi rayına oturttum. Dediğim gibi günlük düzenli bir şekilde çalıştığınız zaman oluyor. Sıkıldığınız, bunaldığınız zaman pes etmemeniz lazım. O yüzden başarıya bir adım kala pes etmemeniz gerekiyor. Ben de pes etmedim ve çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Meslek lisesi çıkışlı olmasına rağmen büyük bir başarı elde ederek meslek liseleri üzerindeki algıyı da kıran Kadir Özkan, "Okulumda öncelikle mesleki eğitim üzerinde bilmeyen yoktur. Türkiye'deki alanında en iyi olan mesleki ve teknik anadolu lisesi. Bunun yanında hocalarımız olsun üniversiteden geri kalmamak için desteklerini veriyorlar. Üniversite okumak isteyen bir kişi burada eğitimini alıp üzerine koyarak bu hayalini başarabilir" şeklinde konuştu.

Eğitim masrafları okul tarafından karşılanacak

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Sırrı Kabadayı ise, "Öncelikle öğrencimizi başarısından dolayı kutluyoruz. Son 20 yıldan bu yana kat sayı engeli olması dolayısıyla meslek lisesi mezunlarımız üniversitede başarılı olamıyorlardı. Bizim okulumuz Türkiye'de en yüksek LGS puanı ile öğrenci alan okul. Özellikle mesleki ve teknik okullarından mezun olan öğrenciler için bir ışık olabilecek başarıyı elde etmiş olamasından dolayı Kadir Özkan öğrencimizi de kutluyoruz. Bu bin 136'ncı öğrenci olması çok büyük bir başarı ve ileride kendisinin de belirttiği gibi havacılık alanında ortaöğretim görmüş, ilerde de hukuk fakültesi okuyacak bu öğrencimizi okul olarak 4 yıl süre ile tüm eğitim masraflarını karşılamayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hukuk Fakültesi Anadolu Lisesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title