Haberler

Gökyüzü tutkunları dev Türk bayrağıyla Zafer Bayramını kutladı

Güncelleme:

Gökyüzü tutkunları dev Türk bayrağıyla Zafer Bayramını kutladı Türkye'nin en özel pistlerinden olan Ayaş'ta bir araya gelen yamaç paraşütü pilotları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yerden yüzlerce metre yükselikte dalgalandırdıkları dev Türk Bayrağı ile kutladılar.

Gökyüzü tutkunları dev Türk bayrağıyla Zafer Bayramını kutladı

ANKARA - Türkye'nin en özel pistlerinden olan Ayaş'ta bir araya gelen yamaç paraşütü pilotları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yerden yüzlerce metre yükselikte dalgalandırdıkları dev Türk Bayrağı ile kutladılar.

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl pandemi dolayısıyla tüm Türkiye'de farklı yöntemlerle kutlanıyor. Yamaç paraşütüne gönül veren pilotlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda özel bir gösteri hazırladı. Yerden yüzlerce metre yükseklikte dev Türk Bayrağı'nı dalgalandıran P-4 Yamaç Paraşütü pilotu Oğuz Er, riskli bir uçuş yaptığını ancak yaşadığı mutluluk ve gurura değdiğini ifade etti. Kumludoruk Tepe'den havalanan Er, yaklaşık 15 dakika boyunca 150 metrekarelik Türk Bayrağıyla havada kaldı. Bayrakla yapılan uçuş, yamaç paraşütü pilotları tarafından da coşkuyla desteklendi.

Ne pahasına olursa olsun bunu yaptım

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Türk Bayrağını göklerde dalgalandırmanın kendisine büyük sevinç yaşattığını ifade eden P-4 Yamaç Paraşütü pilotu Oğuz Er," 4 Yıldır bu sporu yapıyorum. Ankara'nın Ayaş ilçesinde böyle bir pistin olması büyük avantaj. Mudanya'da kazanılan zaferin ana karargahında böyle bir sporu tüm Ankaralılara yaptırabilmek şans. Bugüne özel şehitlerimizin kanıyla rengini alan bayrağımızı yamaç paraşütü ile birlikte dalgalandırdık. Bu şerefe nail olduk. Bizler zincirin birer halkasıyız. Bu millet bu toplum. Diğer camiaların çabalarıyla hak ettiği yerlere gelecektir. Zorlanmadan ziyade Türk Bayrağını havada dalgalandırmak harika bir duygu. Ne pahasına olursa olsun bunu yaptım. Bayrak çok büyüktü çok güzeldi. Yukarıdaki aldığım hazzı anlatamam. Bu görsel şovu 30 Ağustos'ta arkadaşlarımızla birlikte yaşadık. Bu spor başlı başına bir risk . Bu riski aldık. Onun gururu bizim için kelimelerle ifade edilmeyecek seviyede" dedi.

Yükseklik korkusu olanlar bu sporu yapabilir

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla özel bir uçuş hazırladıklarını ifade eden Yamaç Paraşütü Pilotu ve eğiticisi Andaç Ünsal, 2013 yılından bu yana yamaç paraşütü sporu ile ilgilendiğini belirterek,"Bu spor benim için olmazsa olmaz. İnsanlar nasıl Pazar günlerini farklı alanlarda değerlendiriyorsa benim içinde Pazar günleri koşullar uygunsa uçmuyor bile olsam Ayaş'a gelip bu kanatları seyretmek bana keyif veriyor. 16 yaşından gün almış tüm arkadaşlar bu sporu yapabilir. Yükseklik korkusu olanlar da bu sporu yapabilir. Benim yükseklik korkum vardı. Bu korkularımın üstüne gide gide korkularımın aslında olmadığını öğrendim. Ayaş yamaç paraşütü tepemiz. 350 metre yüksekliğinde eğimi kalkışa çok uygun. Başlangıcından profesyonel uçuşlara kadar hepsi yapılıyor. Cross uçuşlarda veriyor bu pist. Kayseri'ye Afyon'a Nevşehir'e Karaman'a Emirdağ'a. Kuzeybatı ve batı rüzgarları alan bir bölge. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir gösteri hazırladık" diye konuştu.

Ayaş pisti Türkiye'nin dört bir yanından yamaç paraşütü pilotunu ağırlıyor

Ayaş Yamaç paraşütü pistinin dört mevsim kullanıma uygun özel bir pist olduğunu vurgulayan Ayaş Belediyesi Eğitim Kültür ve Basın Müdürü Selim Sır, pistin tüm dünyaya açılmasını hedeflediklerini belirterek,"Ayaş'ın en güzel yerindeyiz. 450- 500 metre yükseklikteki Kumludoruk Tepe'deyiz. Burası dünyanın en iyi pistleri arasında. Bunu dünyadan gelen pilotlarımız söylüyor. Diğer pistlerin bir çoğunda tekrar sıra 1 saat sonra geliyor ama bu alanda aynı anda 20-25 kanat aynı andan kalkıyor. Zirveye kadar araçlar geliyor ve indiğiniz noktadan yine araçlarla alınıyorsunuz.hastane ve konaklama yerleri hemen ayaklarınızın altında. Burada 15 tane kulüp var. Ortak noktamız uçmak olduğu için burada kendi aramızda da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ben de uçuyorum P3 seviyesindeyim.Tandem kalkış eğitimi alıyorum. Ayaş'ta uçan tek pilot benim. Bu sporu yapmak isteyenlerin kesinlikle yapmalarını öneriyorum. Ankara'dan yarım saat içinde buraya gelebilirler. Belediye Başkanımız Burhan Demirbaş bu sporun burada yapılmasını çok önemsiyor. Belediyemiz tarafından sporcular için restoran ve seyir kafe inşa ettik buraya da " şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zafer Haftası Ayaş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title