Haberler

Gökçeada'nın Damak Tatları "Eko Gastronomi Kongresi"Nde Tanıtıldı

Gökçeada'da gerçekleştirilen "Eko Gastronomi Kongresi"nde, ilçe mutfağının damak tatları tanıtılarak turizme yönelik çalışmalar ele alındı.

Gökçeada'da gerçekleştirilen "Eko Gastronomi Kongresi"nde, ilçe mutfağının damak tatları tanıtılarak turizme yönelik çalışmalar ele alındı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇOMÜ, Gökçeada Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen kongrede 7 oturumda 39 bildiri sunuldu.

Kongrenin açılış töreninde konuşan ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven, eko gastronomi kongrelerinin az sayıda kişiyle yapıldığını belirterek, bu uygulamanın dışına çıkıp daha büyük kitlelere ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

"İyi, temiz ve adil" ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Yurtseven, "Citta slow-slow food hareketini tanıtmak ve bilgilendirmek için düzenlediğimiz kongrenin gerçekleşmesinden dolayı çok heyecanlıyım. Bu kongrenin yapılmasında bize destek olan, yardım ve katkılarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Uluslararası Slow Food Konsey Üyesi Defne Koryürek ise gıdanın siyasi olduğunu belirtti.

Zor kazanılan 3-5 kuruşun nereye harcandığı, kimlere para kazandırıldığı, kimin hayatta kalması için para harcandığının siyasi olduğuna işaret eden Koryürek, şunları kaydetti:

"Harcadığınız parayla yerel bir üretimi de destekleyebilirsiniz, uluslararası bir ekonomiyi de destekleyebilirsiniz. Başkalarına topu atmanın hiçbir manası yok. Bugün cebinizden harcadığınız her bir kuruşla dünyanın geleceğini inşa edebilirsiniz. Burada gıdanın siyasetini sorgulamak için varız. Oylar sadece sandıkta verilmez, her gün gittiğiniz marketlerde, manavlarda, yemeyi seçtiğiniz ürünü alarak da bir seçim yapmış, bir oy vermiş olursunuz. ya üreticiye, organik, işlenmemiş, doğal gıdaya ya da diğerlerine ücret ödersiniz. Bu bir seçimdir ve bana kalırsa bu da siyasi bir seçimdir."

Kongreye, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Belediye Başkanı Ünal Çetin, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem ile alanlarında uzman çok sayıda kişi katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rıdvan Yurtseven Gökçeada Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title