Haberler

Giresun: Oks'de Giresun'un Başarı Değerlendirmesi

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre, Giresun'un en başarılı ilçesinin merkez ilçe olduğu bildirildi.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre, Giresun'un en başarılı ilçesinin merkez ilçe olduğu bildirildi.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran tarihinde yapılan OKS'ye Giresun'da 5 bin 422 öğrencinin girdiği belirtildi. 4 bin 860 öğrencinin puanının hesaplandığı ifade edilen açıklamada, Giresun ilinin 238.473 puan ortalamasıyla 81 il arasında 63. sırada yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Giresun'un ilçeleri arasında OKS başarılarının da değerlendirildiği belirtilerek, yapılan sıralamada en başarılı ilçenin 254.290 puanla merkez ilçe olduğu, Eynesil İlçesi'nin 242.598 puanla ikinci, Bulancak İlçesi'nin de 238.765 puanla üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

En başarısız ilçenin 207.524 puanla Alucra İlçesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Alucra'yı 210.581 puanla Güce ve 215.011 puanla da Dereli ilçelerinin izlediği aktarıldı.

Açıklamada, Giresun'un OKS'deki başarısının gelecek yıl yapılacak sınavda artırılması için bir dizi tedbirlerin alındığı ve bu doğrultuda çalışmalar yapılacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Özellikle ilçelerimizin başarısının düşük olmasının nedenleri araştırılarak eksikliklerin giderilmesine gayret edilecektir. Bu amaçla Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz'ce, yapılacak ilk tespitler doğrultusunda öğrenci, veli, okul idaresi ve dershane yöneticileriyle daha sık işbirliği yapılarak başarısızlığın nedenleri öğrenci bazında takip edilecek. Özellikle okul ve dershane yöneticilerinin öğrenci ve öğretmenlerin daha yakından izlemesi de sağlanacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title