Haberler

Giresun: Bayındırlık Ve İskan Bakanı Özak, Giresun'da...(3)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Samsun'dan başlayarak Rize'ye kadar devam eden coğrafyada 3 gündür devam eden yağışlar sonucu heyelan ve sellerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'a şu anda yeterli ve gerekli parayı yolladık, yine devam ettireceğiz" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Samsun'dan başlayarak Rize'ye kadar devam eden coğrafyada 3 gündür devam eden yağışlar sonucu heyelan ve sellerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'a şu anda yeterli ve gerekli parayı yolladık, yine devam ettireceğiz" dedi.

Bakan Özak, Keşap İlçesi Yolağzı Köyü'ndeki incelemeleri sırasında Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan afetle ilgili açıklamalarda bulundu. Terme, Ünye ve Fatsa'da incelemelerde bulunduklarını ifade eden Bakan Özak, "Özellikle Ünye ve Fatsa'da şehir merkezlerinde konutlar ve işyerleri sular altında kalmış. Ünye'de iki bina çökmüş. Toplam 6 kayıp var. Can kaybımız var, üzücü olan bu. Köy yollarımızda sorun var. Altyapıda sorunlar var. Akşam da Şalpazarı'nda, Sürmene ve Cumapazarı'nda incelemeler yaptık. Cumapazarı'nda yan derelerden gelen sel suları nedeniyle şehir merkezinde önemli hasarlar var, çalışmalar devam ediyor. Dün öğleden sonra da Sayın Giresun Valimiz ve ilgili arkadaşlarla konuştuk. Burada başlayan aşırı yağış nedeniyle Espiye, Yağlıdere ve Keşap'ta büyük sorunlar yaşanmış. Burada da iki kaybımız var. Toplam 6 kaybımızın içinde iki kaybı da burada verdik. Burada bir köprümüz yıkılmış, köy yollarımızda da önemli sorunlarımız var. Yağlıdere şehir içini hep beraber gördük. İşyerlerinde su baskınları sonucu önemli hasarlar olmuş. Tabii İller Bankası Afet İşleri Genel Müdürlüğü olarak ve Özel İdare olarak ve belediye olarak özellikle içmesuyu ve elektrik sorunlarını çözüyoruz. Kızılay'ımız anında intikal etti. İçmesuyu battaniye ve gerekli olan kuru gıda ve sıcak yemek konusunda yardımcı oluyoruz. Hem kamunun, hem özel sektörün hem de hizmet alımı ve belediyelerin iş makineleri 24 saat çalışıyor. Vidanjör ve pompa ile su boşaltmaları yapılıyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden Personel Müdürü ve İlgili Müsteşar Yardımcımız bu bölgenin her tarafında şu anda incelemede. Bayındırlık Müdürlüğü tespit yapıyorlar. Hak sahipleri tespitleri de yapılıyor" diye konuştu.

Binalarla ilgili acil tespitler de yaptıklarını ayrıca Başbakanlık Acil Kriz Yönetim Merkezi'nden de yardım talep ettiklerini kaydeden Bakan Özak, "Üç tane ilimize belki Trabzon dahil 4 tane olacak. Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'a şu anda yeterli ve gerekli parayı yolladık. Yine devam ettireceğiz. İller Bankası bazı yerleşim merkezlerindeki tahrip olan su borularını değiştireceğiz ve içme suyunda bir sorun olmayacak. Dere ıslah ve heyelan çalışmaları projeleri yapılıyor. Mesela Sürmene Deresi'nde yapmış olduğumuz set ve ıslah çalışmalarından dolayı o büyük dereden tahribat gelmedi. Demek ki yapılan işlerin sonucunu alabiliyoruz ama bunlar bir anda olmuyor. Bu yöndeki çalışmalar devam edecek. Özellikle Karadeniz Sahil Yolu'nun geçişleriyle yükselen sahil yolu ve yerleşim yerleri arasındaki kod farkından doğan sıkıntıları gidermeye çalışacağız. Karayolları ilk beklentilerimizi ve İller Bankası tabii ki belirler. DSİ ile birlikte şu an her noktada çalışma halindeyiz. Ama dediğimiz gibi. Bilindiği üzere coğrafya büyük coğrafya. Düşündüğümüz zaman binlerce kilometre ıslah yapmalıyız. Ama bunları yapacağız. Şu anda ilk düşündüğümüz vatandaşlarımızın kaybetmemizdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title