Haberler

Gevaş'ta 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı' Bilgilendirme Toplantısı

Van'ın Gevaş İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından Yürütülen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı' Konusunda Vatandaşları Bilgilendirmek İçin Bir Toplantı Düzenledi.

Van'ın Gevaş İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı' konusunda vatandaşları bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer, İlçe Tarım Müdürü Savaş Çelik, Van Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı destekleme müdürlüğü ekipleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü Savaş Çelik, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı' konusunda bilgiler verdi. Çelik "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteklemeleri denildiğinde akla çiftçinin üretimine veya hayvancılığa verilen destekler akla gelir. Ancak bu programla çiftçilerin yanı sıra, üretime yatırım yapacak esnaflar ve sanayiciler de destekleme kapsamına alındı. Buradaki amaç üretimi değil, var olan üretimi değerlendirmeye yönelik olacaktır. Örneğin; fasulyemizi ektiğimizde pazarlama sıkıntısı yaşıyoruz, elmalarımızı toplamak bize zahmetli geliyor, çünkü satamıyoruz. Ama şeker pancarımızı aldığımızda direk bizden alacak bir şirket var. İşte bu programla şeker pancarı gibi diğer ürünlerin de alım garantisi olacaktır" dedi.

Program, Van Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şubesi ekipleri tarafından sulama yatırımları ve ekonomik yatırımlar hakkında bilgiler verildikten sonra vatandaşların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

(Eİ-MET-Y) 27.05.2008 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title