Haberler

Mahalleli Muhtara, Muhtar da İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor

Mahalleli muhtara, muhtar da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorADIYAMAN - Adıyaman Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarlık bürosunda topladığı et ve derileri mahallesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Mahalleli muhtara, muhtar da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

ADIYAMAN - Adıyaman Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarlık bürosunda topladığı et ve derileri mahallesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Kurban Bayramını muhtarlık bürosunda geçirerek mahallesinde bulunan maddi durumu zayıf aileler için et ve deri toplayan Merkeze Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, vatandaşların takdirini topluyor.

Dört yıldır mahallesinde bulunan maddi durumu zayıf aileler için kurban eti toplayan Muhtar Abdulkadir Geylani Taş, topladığı etleri muhtarlık bürosuna aldığı derin dondurucuda muhafaza ediyor. Kurban kesen ve muhtarın başlattığı uygulamayı duyan onlarca vatandaş ise dağıtılmasını istediği kurbanlık etlerini ve derilerini poşetleyerek getirip Muhtar Abdulkadir Geylani Taş'a teslim ediyor.

Bayramın ilk günü çok sayıda et ve deri toplayan Muhtar Abdulkadir Geylani Taş, bayramın üçüncü günü ise bütün etleri eşit bir şekilde bölerek mahallesinde bulunan maddi durumu zayıf hem Türk vatandaşlara hem de Suriyeli vatandaşlara dağıtacak.

Yaptığı çalışmalardan dolayı mahalle sakinlerinin takdirini toplayan Muhtar Abdulkadir Geylani Taş, topladığı derileri de Türk Hava Kurumuna ve Diyanet Vakfına verecek.

Amacının mahallede bulunan maddi durumu zayıf olan ailelere yardımcı olmak olduğunu belirten Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, "Dört yıldan beri baktık ki kurban kesen vatandaşlarımız hep aynı yere götürüp teslim ediyor. Kurban etlerimizi topluyoruz 2 gün boyunca muhtarlığımızda alı koyuyoruz derin dondurucuda. Daha sonra ihtiyacı olan Türk vatandaşlarımıza ve sonra artan olursa Suriyeli vatandaşlarımıza dağıtımda bulunuyoruz. En azından pay ederken hakkaniyet içerisinde yapmış oluyoruz. Kurbanı kesen bazı vatandaşlarımız bilmiyor kime vereceklerini muhtar olduğumuz için kimin fakir olduğunu bildiğimiz için de bu uygulamayı getirdik. 4 Yıldan beri bu uygulamayı devam ettiriyoruz. Yaklaşık her yıl 80-90 fakir ailemize etlerini dağıtıyoruz. Şuanda 106 deri topladım ben, yaklaşık olarak da 70 parça et topladık. İnşallah bayramın 2.ve 3.gününe kadar bu sayı artacak. 250-300'e, yakın bir deri toplayacağız Allah'ın izni ile. Türk Diyanet Vakfına ve Türk Hava Kurumuna teslim edeceğiz inşallah" dedi.

Muhtarlığa kurban derisi getiren Melih Fırat Babacan ise, "Bizler her sene burada kurban kestiğimiz için buraya da güvendiğimiz için muhtarımız fakir fukaraya dağıttığı için her sene birkaç torba getiriyoruz, deri olur, et olur, kelle olur. Her sene getiriyoruz bırakıyoruz oda sağ olsun mahalleliye dağıtıyor, fakirlere fukaralara" şeklinde konuştu.

Muhtarlığa deri ve et getiren Mehmet Yaşar ise yaptığı konuşmada, "Valla bizde etimizi getirdik, muhtarımıza teslim ettik. Fakir, fukaraya vermek için muhtarımız elinden geleni yapıyor. Çok güzel bir şey, muhtarımız çok iyi. Fakir, fukaraya çok yardımcı oluyor, Allah razı olsun ondan" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Abdulkadir Geylani Turgut Reis Adıyaman Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title