Haberler

Ev hanımı ücretsiz kurslar sayesinde mutfağını pastaneye dönüştürdü

Güncelleme:

Ev hanımı ücretsiz kurslar sayesinde mutfağını pastaneye dönüştürdü Aldığı eğitimlerle butik pastalar yaparak kendi işinin patronu olduKOCAELİ - Kocaeli'de 2 sene boyunca kursa giderek evinde butik pasta üretimine başlayan ev hanımı, ürettiği pastalarla çevresindeki özel günleri tatlandırarak...

Ev hanımı ücretsiz kurslar sayesinde mutfağını pastaneye dönüştürdü

Aldığı eğitimlerle butik pastalar yaparak kendi işinin patronu oldu

KOCAELİ - Kocaeli'de 2 sene boyunca kursa giderek evinde butik pasta üretimine başlayan ev hanımı, ürettiği pastalarla çevresindeki özel günleri tatlandırarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Kübra Güngör, katıldığı kurs ve azmi ile kendi mutfağını, aile ekonomisine katkı sunan pastaneye dönüştürdü. 34 yaşındaki Güngör, boş zamanlarında kendini geliştirmek amacıyla başladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları pastacılık eğitimleriyle, butik pastalar üretimine başladı. Evinin mutfağında ürettiği pastalarla, insanların mutlu günlerini tatlandıran Güngör, patronu olduğu işiyle de evine ekonomik katkı sağlıyor.

İki sene boyunca pastacılık branşında eğitim alan Güngör, eğitimler sırasında hedeflediği pastacı olma fikrine mutfağında kavuştu. Derslerini aksatmadan eğitimlerini başarı ile tamamlayan Güngör, aldığı sertifika ile mutfağına girerek birbirinden güzel butik pastalar üretmeye başladı. Yaptığı pastaları ilk olarak arkadaş çevresinde tanıtan Güngör, gelen yoğun talep üzerine yeteneğini kazanca dönüştürdü. Çevresinde kendisini tanıyanlardan başta doğum günü olmak üzere özel günler için pasta sparişlerini alan Güngör, yaptığı rengarenk pastalarla en fazla çocukları sevindiriyor.

Yakaladığı başarının tesadüf olmadığını söyleyen Kübra Güngör, "KO-MEK'te son derece kaliteli bir eğitim aldım. Pastacılık konusunda bize bilmemiz gereken bütün teknikler öğretildi. Ganaj, krema, butik ve cup keklerin yapımının yanı sıra, pastane poğaçası ve börekler yapmayı öğrendik. Hocalarımız tüm bunları bize gerekli teknikler doğrultusunda gösterdi. Orada öğrendiklerimle bugün çok sevilen ürünler ortaya çıkarıyorum. Kimse evde boş oturmasın. KO-MEK'te herkese yönelik onlarca branş var. Herkesi bu kurslara katılmaya ve üretmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Körfez Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title