Haberler

Engelliler İçin Tırnak Kesme Makinası Yaptılar

Engelliler için tırnak kesme makinası yaptılar İçerisinde mor ışık, web kamera, sensör, titreşimli törpü bulunan cihaz, ön kısmından parmağın uzatılmasıyla otomatik olarak çalışıyor ve her parmağa uygun şekilde işlev sağlıyor.

Engelliler için tırnak kesme makinası yaptılar

İçerisinde mor ışık, web kamera, sensör, titreşimli törpü bulunan cihaz, ön kısmından parmağın uzatılmasıyla otomatik olarak çalışıyor ve her parmağa uygun şekilde işlev sağlıyor.

ISPARTA - Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencileri, engelli yakınlarının tırnak kesme zorluğundan hareket ederek tırnak kesme/törpüleme cihazı geliştirdi.

Engelli bireylerin günlük yaşamda çoğu zaman yardıma ihtiyaç duyduğu tırnak kesimi ve törpülenme ihtiyacını kolayca gidermeleri için, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri, proje geliştirdi. Görünür ışık sistemiyle tırnak kesme/törpüleme' adı verilen cihaz, tamamen yerli olarak imal edildi. İçerisinde mor ışık, web kamera, sensör, titreşimli törpü bulunan cihaz, ön kısmından parmağın uzatılmasıyla otomatik olarak çalışıyor ve her parmağa uygun şekilde işlev sağlıyor.

Yakın bir akrabamızdan etkilendik

Tırnak kesme makinesini üreten SDÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Nesibe Demiralay, projenin çıkış noktasının kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan dezavantajlı gruplar olduğunu söyledi. Demiralay, yüzde 100 yerli olarak yaptıkları cihazın kullanımı hakkında proje sayesinde oval ve sağlıklı bir şekilde tırnak kesimi/törpülenmesi sağlandığını, kesim bittiğinde de cihazın otomatik olarak durduğunu anlattı. Demiralay, "Yakın bir akrabamızın down sendromlu olmasından etkilenerek, tırnaklarını kendisinin kesemediğini gördük ve böyle bir makine tasarlamaya karar verdik. Sistem tırnakların sağlıklı bir şekilde oval olarak kısaltılmasına imkan veriyor. Parmağınızı çektiğinizde sistem otomatik olara duruyor. Ancak bazı engelli gruplar ne zaman tırnaklarını çekmesi gerektiklerini bilemeyeceklerinden görüntü sistemi kullandık. Sistem tırnakların kısaltılması gereken noktaya kadar kısaltılmasını sağlıyor. Görüntü işleme yönteminde ultraviyole Led'ler kullandık. Bunlar mor ışık vererek kısaltılması gereken beyaz kısmın kamerayla daha iyi algılamamızı sağladı" dedi.

Kozmetik ve sağlık sektöründe kullanılabilir

Projenin mimarlarından Nurgül Demir de projenin yapım aşaması ve teknik detaylarını anlattı. Sistemin parmağın yerleştirilmesiyle başladığını aktardan Demir " Kamera ve görüntü işleme kısmıyla tırnağın beyaz kısmı algılatılarak kesim ve törpülüme yapılıyor. Sağlıklı insanlar bunu basıp çekerek algılarken, dezavantajlı gruplar görüntü işleme kısmından faydalanıyorlar. Tırnağın beyaz kısmı bittiğinde ve parmağı çektiğinizde sistem duruyor."

Şu anda 1 dakika gibi bir ürede tek parmak tırnak kesimi yapabilen cihazın, geliştirilerek daha küçük ve daha hızlı hale gelebileceğini kaydeden Demir, yaptıkları projenin önümüzdeki süreçte sağlık ve kişisel bakım alanında kullanılabileceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nurgül Demir Isparta Genel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title