Haberler

Büyükçekmece İsmet İnönü- Lozan Parkı törenle açıldı

Güncelleme:

Büyükçekmece İsmet İnönü- Lozan Parkı törenle açıldıİSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi Lozan Antlaşmasının 96'ncı yıl dönümünde, İsmet İnönü-Lozan Parkı'nı ve parkın içinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü büstünü gerçekleştirilen törenle açtı.

Büyükçekmece İsmet İnönü- Lozan Parkı törenle açıldı

İSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi Lozan Antlaşmasının 96'ncı yıl dönümünde, İsmet İnönü-Lozan Parkı'nı ve parkın içinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü büstünü gerçekleştirilen törenle açtı.

Büyükçekmece Belediyesi Lozan Antlaşmasının 96'ncı yıl dönümünde, İsmet İnönü - Lozan Parkı'nı ve parkın içinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü büstünü gerçekleştirilen törenle açtı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara eski Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, muhtarlar, izci gençler ve vatandaşlar katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Lozan Barış Antlaşmasının 96'ncı yıl dönümüne özel anlaşmanın tüm süreçleri anlatıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker'e hediye takdim etti.

"Savaşları meydanda kazanmak yeterli değildir"

Lozan Barış Antlaşması'nın önemine dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Savaşları meydanda kazanmak yeterli değildir. Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan bu ülkenin bu vatanın uluslararası arenadaki tapusunu İsmet İnönü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o ekip almıştır. Bu nedenle hepsine minnettarız. İnşallah Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır. Cumhuriyetimizi, vatanımızı, demokrasimizi, hukukumuzu, adaletimizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışmak, hepimizin boynunun borcudur" dedi.

"Savaş görmediğimiz için onlara şükran borçluyuz"

Lozan Barış Antlaşması'nda emeği geçen herkese şükranlarını ileten İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker, "Burada bulunan herkes de benim kadar Atatürk'ün, İnönü'nün torunudur. Buna inanıyorum. İnönü, 'Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke için kurtuluş yoktur' diyor. Bizler bu günleri, bu huzuru; yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle bir daha savaş görmediğimiz için onlara şükran borçluyuz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Büyükçekmece İsmet İnönü Lozan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title