Haberler

Bakanı Süleyman Soylu: "Kılıçdaroğlu Bunun Hesabını Veremeyecek"

Bakanı Süleyman Soylu: "Kılıçdaroğlu bunun hesabını veremeyecek"TEKİRDAĞ - CHP lideri Kemal Kılıçdroğlu ve Deniz Baykal'a seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ben ona dedim ki Kılıçdaroğlu ile beraber bana gelin.

Bakanı Süleyman Soylu : "Kılıçdaroğlu bunun hesabını veremeyecek"

TEKİRDAĞ - CHP lideri Kemal Kılıçdroğlu ve Deniz Baykal'a seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ben ona dedim ki Kılıçdaroğlu ile beraber bana gelin. Ben size siyasi hayatın demokratik hayatın nasıl bir operasyona maruz kaldığını senin nasıl açığa çıkarıldığını ve genel başkanlıktan gönderildiğini göstereceğim. Sayın Baykal, ben sana Kılıçdaroğlu'nu muhafaza et demedim" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda Çorlu İlçe Teşkilatı ev sahipliğinde düzenlenen mitingde Çorlululara seslendi.

CHP'nin PKK ve FETÖ ile işbirliği yapmasını da eleştiren Bakan Soylu: "Kılıçdaroğlu, bunun hesabını bu millete veremeyecek. Ötekisi kim, ötekisi de FETÖ değil mi? Bunu kim genel başkan yaptı. Bu nasıl genel başkan oldu. Kasetle oldu değil mi? Peki kaseti kim yaptı. Buna kim inanmıyor Türkiye'de. Baykal da inanmıyor. Baykal diyor ki değil. Ben ona dedim ki Kılıçdaroğlu ile beraber bana gelin. Ben size siyasi hayatın demokratik hayatın nasıl bir operasyona maruz kaldığını senin nasıl açığa çıkarıldığını ve genel başkanlıktan gönderildiğini göstereceğim. Sayın Baykal, ben sana Kılıçdaroğlu'nu muhafaza et demedim. Kılıçdaroğlu'nu koru demedim, beraber gelin. Biz gelemeyenleri getirdik zaten. Bütün bilgilerle ve belgelerle beraber şu anda mahkemede Ben sizden bir şey istiyorum. Gelin ben size anlatırım. İçişleri Bakanlığı'na geldiğiniz zaman ben size anlatacağım. Ben sizi çağıracağım da merak etmeyin. Ama Sayın Baykal, benim istediğim başka bir şey daha var. Kılıçdaroğlu'nu daha fazla muhafaza etme Siyasi hayatında büyük bir komployla karşı karşıya kaldın sen. Bunu herkes FETÖ'nün yaptığını, adını bildiği gibi bilmektedir. Şimdi bunun nasıl olduğunu mahkemede gidip anlatabilecek misin anlatamayacak mısın? Şimdi hep birlikte ona bakacağız. Eğer Kılıçdaroğlu'nu halen korumaya çalışıyor, halen FETÖ ile işbirliği yapıp Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partiyi yönetmeye çalışan bir adamı halen koruma ve bir şekilde muhafaza etmeye çalışıyorsan O senin meselendir bizim meselemiz değildir. Bizim meselemiz siyasi hayatın demokrasi, hayatın kirlenmesini sağlayan kim varsa onun hesabını sormak bize aittir. Sizi de çağıracağız nasıl tuzağa düşürüldüğünüzü nasıl böyle bir olayla karşı karşıya kaldığınızı size de göstereceğiz. Sayın Baykal, bir de Diyanet'e gitmen lazım, sadece İçişleri Bakanlığı'na değil. Diyanete git ki Peygamber Efendimizle ilgili hangi sözleri ağza alınıp, hangi sözlerin, ağza alınmayacağını öğrenmen lazım" şeklinde konuştu.

Bakan Süleyman Soylu, "PKK ile neden ittifak ediyorlar. Kandil diyor ki evet çıkarsa bittik diyor. Daha şimdi uçakta yarım saat boyunca istihbarat okudum. Ne diyor neler söylüyor. Diyorlar ki Türkiye'de evet çıkmamalı diyorlar. Siyaset yaparsınız, belediyecilik yaparsınız, rekabet edersiniz, karşı karşıya gelirsiniz ama bizim evlatlarımız şuanda, Gabar'da Cudi'de Tendürek'te Şu anda Güneydoğu'nun ve Doğu'nun her yerinde her bölgesinde terör örgütünün peşinde koşuyor. Bizimkiler onları kovalıyorlar onlarda sıçan gibi kaçıyorlar" dedi.

Süleyman Soylu : "Ne söylerlerse söylesinler, biz dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız. Ne söylerlerse söylesinler. hiç endişe etmeyin. Bilmenizi istiyoruz gece gündüz sabah akşam Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Başbakanımızın talimatıyla hükümetimizdeki bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle, millet meclisimizle çalışıyorum. Size şu kadarını söyleyeyim. Bu millet bu memleket bir daha PKK adını duymayacak. Herkes ama herkes Türkiye izleyecek herkes bu güzellikleri izleyecek. Ortadoğuya barış getireceğiz, huzur getireceğiz" diye konuştu.

Bakan Soylu: "Hangi düşünceden olursa olsun, özgür hür ve demokrat biçimde olmalarını sağlayacaksın Her yüz liranın 70 lirasını kime veriyordun. Faize veriyordun. Şimdi her yüz liranın 70 lirasını vermiyorsun. Yüz liranın ancak 10 lirasını veriyorsun ama inşallah onu da vermeyeceğiz. Ama 60 lirasının nereye veriyorsun, kalkınmaya gelişmişliğe çocuklarımızın okullara gittiği zaman sıraların üzerine konulan kitabı veriyorsun. Nereye veriyorsun. İsrail'e elimizi uzatmış bekliyorduk, diyorduk ki sınırlarımızı muhafaza etmek için bize insansız hava aracı gönder, diyorduk. Şimdi nereye veriyoruz biliyor muzunuz? Aybaşı tam 6 tane insansız hava uçağının İçişleri bakanlığına üzerinde ay yıldızlı, patent olan Bizim evlatlarımızın ürettiği insansız hava araçlarına veriyoruz. Büyük medeniyetin insanları 16 Nisan'da biraz önce anlattığım bu büyük oyunu bozmaya ve 16 Nisan'da yeniden bir tarih yazmaya ve 16 Nisanda Çorlu olarak tarihi bir rekorla sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet kararımız evet" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Soylu Deniz Baykal Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title