Haberler

Afrika'da Suyu Gören Çocukların Sevinci Duygulandırdı

- Afrika'da suyu gören çocukların sevinci duygulandırdıKAMPALA - Uganda'da açılan su kuyusunun başında heyecanla bekleyenlerin suya kavuştukları andaki sevinç görüntüleri duygulandırdı.

- Afrika'da suyu gören çocukların sevinci duygulandırdı

KAMPALA - Uganda'da açılan su kuyusunun başında heyecanla bekleyenlerin suya kavuştukları andaki sevinç görüntüleri duygulandırdı.

Türk hayırseverlerin bağışları ile Afrika'da su kuyuları açılmaya devam ediyor. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Uganda'da açtığı su kuyusunun başında heyecanla bekleyenlerin suya kavuştukları andaki sevinç görüntüleri insanları duygulandırdı.

Dernek açıklamasına göre, BM verilerine göre Afrika'daki insanların yüzde 66'sı kurak ve yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşamaktadır. Küresel ısınmanın en fazla hissedildiği Afrika kıtasında bu oran giderek artıyor. Somali, Cibuti, Kenya, Uganda ve Etiyopya gibi ülkeler tarihlerindeki en kurak dönemlerini yaşıyorlar.Hiç yağış almayan Afrika'nın bu talihsiz coğrafyasında şiddetli kuraklık 300 milyonu aşkın insanın hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Afrika'da Her yıl 351 bini çocuk olmak üzere 2 milyondan fazla insan yaşamını kaybediyor.

Bilim adamları Afrika kıtasında yeraltı sularının yer üstü sularından kat kat daha fazla olduğunu ve su ihtiyacını azaltmak için planlı olarak su kuyuları açılması gerektiğini belirtiyor.

İlk etapta 18 köye su kuyusu açıldı

Afrika'da kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri, zatürre gibi hastalıklar kıta genelinde rekor sayıda ölüme sebep olduğunu belirten derneğin başkanı Recep Karakaya, başlattıkları "Ümmet Su Kuyuları" projesi kapsamında 18 köye temiz su kuyusu açtıklarını söyledi.

Karakaya, "Başlatmış olduğumuz 'Ümmet Su Kuyuları' kampanyamıza hayırseverler kayıtsız kalmadı ve destek oldular. Su, bulunduğu yerde insanlar İçin hayat olurken, suyun olmadığı yerlerde ve kuraklık olan ülkelerde can almaktadır. Su bir insan için en değerli yaşam kaynaklarından biridir. Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir nebzede olsa su ulaştırılmaya başladık. İnsanların sevinci gerçekten görülmeye değerdi" dedi.

"82 köye daha su kuyusu açmayı hedefliyoruz"

Dernek olarak, 'Ümmet Su Kuyuları' projesi kapsamında 82 köye daha temiz su ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Recep Karakaya açtırmak isteyen ya da kampanyalara bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin sefkatelidernegi.org.tr adresinden detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Afrika Genel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title