Haberler

65 yaş sınırına takılıp evde kaldı, topladığı hurda malzemelerde elektrik üretti

Güncelleme:

65 yaş sınırına takılıp evde kaldı, topladığı hurda malzemelerde elektrik üretti 65 yaşındaki sulama birliği başkanı, kısıtlamayı fırsata çevirdi Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkmaları kısıtlanırken, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan İsmail Yat...

65 yaş sınırına takılıp evde kaldı, topladığı hurda malzemelerde elektrik üretti

65 yaşındaki sulama birliği başkanı, kısıtlamayı fırsata çevirdi

MALATYA - Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkmaları kısıtlanırken, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan İsmail Yat bu kısıtlamayı fırsata çevirdi. Atölyesine kapanan yaşlı adam, bu süreçte yaptığı düzenek ile 9 KW elektrik üretmeyi başardı.

Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele sürerken, risk gurubunda yer aldıkları için uzunca bir dönemdir evlerinden çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş ve üstü yaşlılar, salgının biran önce bitmesi temennisi ile bekliyor. Ancak bu süreçte evde oturmayı seçmeyen Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki İsmail Yat, atölyesine kapanarak elektrik üretmek için kolları sıvadı.

Aynı zamanda Erkenek Sulama Birliği Başkanı da olan yaşlı adam, atölyesinde topladığı hurda malzemeler ile kurduğu düzenekten elektrik üretiyor. Su yardımı ile çalışacak olan düzeneğinden şimdilik 9 Kw elektrik ürettiğini söyleyen Yat, aynı düzenekten 2 adet daha yaparak daha fazla elektrik üretmeyi hedeflediğini söyledi.

Korona günlerinde evde kalmak yerine evinin yanındaki atölyesinde ne yapabilirim diye bu işe başladığını anlatan Yat, çevreden topladığı hurda malzemeler ile uzun uğraşlar sonucunda bu sistemi kurmayı başardığını söyledi.

İcadını incelemeye gelen Erkenek Mahallesi Muhtarı Cengiz Yalvaç ve Reşadiye Muhtarı Abuzer Sultanoğlu'na nasıl elektrik üreteceğini anlatan İsmail Yat, "Şimdi Allah kısmet ederse bu düzenekle ile ürettiğim elektrikten lambaları, buzdolabını, televizyonu ve çamaşır makinesini çalıştırabiliriz" dedi.

İlerleyen günlerde kurduğu düzeneği tam faaliyete geçireceğini de söyleyen Yat, "Ömrüm elverirse eğer iki tane daha yapacağım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Doğanşehir Erkenek Malatya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title