Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru bugün sona erdi.

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru bugün sona erdi.

Alınan bilgiye göre, milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısı 2 bini aştı.

Kontenjan adaylığı başvurusunda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi belirtilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, kontenjandan İstanbul 1. Bölge milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ile Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da İstanbul 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul 3. Bölge'den, İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ise İzmir 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusunda bulundu.

Parti Meclisi üyesi Şenal Sarıhan da Ankara'dan kontenjan adaylığı için başvurdu.

CHP Merkez Yönetim Kurulunun eski üyelerinden Hakkı Süha Okay Ankara'dan ön seçim, eski devlet bakanlarından Mehmet Sevigen İstanbul 2. Bölge'den ön seçim başvurusunda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul 2. Bölge kontenjan adaylığı için başvuru yaparken, Veli Ağbaba eğilim yoklaması yönteminin uygulanacağı Malatya'dan aday adayı oldu.

Baykal ile Savaş Antalya'dan aday adayı-

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığına başvurdu. Kontenjan adaylığı için başvuran MYK üyelerinden Yakup Akkaya'nın da bölgesi belirtilmedi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da kontenjan adaylığı için başvurdu.

CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart'ta yapılacak.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Bekaroğlu İhsan Özkes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title