Haberler

Gençlerin yolu BÜTEF ile aydınlanıyor

Güncelleme:

Üniversite adayları BÜTEF'de buluştu. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), Başakpazar Fuar ve Sergi alanında 5.yılında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Başakşehir Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yol göstermek amacıyla organize edilen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) 5. Yılında da binlerce öğrenciyi ağırladı. Türkiye'nin köklü üniversiteleri, özel eğitim kurumları ve kariyer insan kaynakları sitelerini Başakşehir'de buluşturan BÜTEF'te Burak Kılanç, Sait Gürsoy,Turgay Polat ve Sadık Gültekin'in katıldığı söyleşi programları da gerçekleştirildi. Öğrenci ve velilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen fuarda Başakşehir Belediyesi Bilgievleri ve Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü'de çalışmalarını anlattı.

BÜTEF'in açılışı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış programına Başkan Uysal'ın yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu sene 'Doğru Tercih, Başarılı Gelecek' sloganı ile öğrencilerle buluşan fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, "Başakşehir'de her yıl olduğu üzere bu yılda siz öğrencilerimizi ülkemizin en güzel üniversiteleriyle buluşturuyoruz. Evrensel bilgiye ancak üniversitelerde ulaşılabilir. Bu evrensel bilgi ülkemizin geleceğidir. Siz gençler Türkiye'nin ve dünyanın umudusunuz. Bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'Gençlere güvenimiz tam'

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı selamlama konuşmasında şunları kaydetti, "Eskiden gençler kapı kapı üniversiteleri dolaşırdı. Başakşehir Belediyesi olarak her sene tüm seçkin üniversiteleri gençlerimizle buluşturuyoruz. 5. Yılına giren fuarımız diğer ilçelere de örnek oldu. Gençlerimiz tercihlerini doğru yapabilsin, geleceklerini araştırarak şekillendirebilsin diye bütef var. Önümüzdeki yıllarda da fuarımızı daha da geliştirerek, güzelleştirerek devam ettireceğiz."

Başakşehir yeni bir ilçe olmasına rağmen marka projelere ve çalışmalara ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Uysal, "İçinde bulunduğumuz kapalı pazarımız tüm ilçe belediyelerine örnek oldu. Bütef'i hayata geçirdik, Türkiye'nin her bölgesinde benzer çalışmalar yapılıyor. İlçemiz de üniversitemiz eksikti, artık o da yakında hizmete açılıyor. İbn Haldun Üniversitesi Eylül ayında hizmete açılacak. Sosyal Bilimler düşünen öğrencilerimiz üniversitemizi tercih edebilir. İlçemiz eğitim kalitesinde İstanbul'da ilk beş içerisindedir. Bu başarımızı daha da yükselterek ilk üçe girmek amacındayız. Bu amacımızı gerçekleştirmek için siz gençlere güvenimiz tam."

'Gençlerimizle ülkemizin geleceği daha aydınlık olacak'

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı konuşmada gençlere seslendi "Sizlerle birlikte inşallah ülkemizin geleceği daha aydınlık olacak. Siz gençlerin üzerinde büyük bir yük var, bu yükü hafifletebilmek, kararlarınızı kolaylaştırabilmek için, net hale getirebilmek için Başakşehir Belediyemiz Bütef'i düzenliyor. Bu ince düşünceleri için belediyemize ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bugün siz gençler kafanızdaki soru işaretlerinin cevaplarını bulacağınıza inanıyorum."

Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet açılışın ardından fuar alanını dolaştı, öğrenciler ve üniversite temsilcileri ile sohbet etti.

'Kariyer uzmanları gençlere yön gösterdi'

Gün boyu binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşen BÜTEF Başakşehirli öğrencilerinin yanı sıra İstanbul dışından da ziyaretçileri ağırladı. BÜTEF'de Sait Gürsoy'un moderatörlüğünde Burak Kılanç, Turgay Polat ve Sadık Gültekin yer aldığı söyleşiler ise öğrencilere başarının yollarını gösterdi.

Said Gürsoy fuar ile ilgili şu bilgileri paylaştı, "Bu fuar son derece önemli. Üniversite adayları gelecekleri ile ilgili donanımlı bir sektörde işbirliği yapabilmeleri için bu tip çalışmanın içerisinde olmalıdır. Gençler fuarda üniversiteler hakkında kapsamlı bilgi edinebiliyorlar. Bunun yanı sıra kariyer uzmanlarından doğru tercih konusunda bilgiler alabiliyor. Gençlerimiz geleceklerine giderken Başakşehir Belediyesi yollarını aydınlatıyor. İnşallah gençlerimiz bu aydınlık yolda koşarak hedeflerine ulaşır."

Üniversite adaylarına yeni ufuklar açan, eğitim kurumlarına aynı çatı altında buluşturan fuara katılan tüm kurumlara Başakşehir Belediyesi tarafından sertifika verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Sait Gürsoy Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title