Haberler

Gemlik Gübre'den Çevreci Tesis

Bursa’nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Gemlik Gübre, çevreci gübre olarak bilinen üre üretimi için çalışmalara başladı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Gemlik Gübre, çevreci gübre olarak bilinen üre üretimi için çalışmalara başladı.

Türkiye'nin yıllık ihtiyacı olan 1 milyon 725 bin ton üre gübresi üretimi için faaliyete geçen Gemlik Gübre Fabrikası, ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat etti. ÇED raporunun ilk toplantısı Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacak. Gemlik Gübre Fabrikası sahası içerisinde kurulacak olan üre üretim tesisinin inşaatının 36 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. Kurulacak fabrika ile amonyak üretiminden doğan karbondioksit gazının yeniden üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor.

İnşaatında 150 kişinin istihdam edileceği fabrikanın üretime geçmesi ile birlikte doğrudan 250 kişiye iş imkanı sağlanacak. re üretim tesisi için amonyak depolanmasında da ilave bir kapasite artırımı olmayacak. Tesisin üretime geçmesi ile birlikte üretilen ve tanklarda bekletilen amonyak direk üretime alınacak. Milli ve uluslararası güvenlik firmalarının kontrolünde her türlü tedbir alınacak. Böylece muhtemel bir fiziki tehlike riski de ortadan kalkmış olacak. Fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık üre gübresi ithalatı için ödenen 500-600 milyon dolar ülkede kalacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Gübre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title