Haberler

Gema Vakfı'ndan Belediye Başkanlarına Uyarı

Gediz Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (Gema) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, İlçelerine Arıtma Tesisi Yapmayan Belediye Başkanlarına Uyarıda Bulunarak, " Arıtma Tesisi Kurmayan Belediye Başkanlarını Mahkemeye Verip, Haklarında Tazminat Davası Açacağız" Dedi.

Gediz Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, ilçelerine arıtma tesisi yapmayan belediye başkanlarına uyarıda bulunarak, " Arıtma tesisi kurmayan belediye başkanlarını mahkemeye verip, haklarında tazminat davası açacağız" dedi.

Salihli ilçesinde GEMA Vakfı'nın olağan genel kurul toplantısında konuşan GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz nehrinin geçtiği il ve ilçelerde arıtma tesisi olmayan belediyelerin başkanlarına sert tepki gösterdi. "Gediz'in kirlenmesine asla izin vermeyeceğiz." diyen Kilimcigöldelioğlu, "Son yıllarda özellikle kirli sulara dayalı kanser vakalarında artış gözlemlemekteyiz. Bu nedenle ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için tüm belediyeleri arıtma tesisi kurmaya davet ediyoruz. Türkiye'de şuanda 26 tane su havası bulunuyor. Havza korumalı tek dernek ise GEMA Vakfı'dır. Yaşanan kuraklık neticesinde şuanda Gediz'e su gelmiyor. Gediz'den akan suyun neredeyse tamamını kanalizasyon suları oluşturuyor. GEMA Vakfı olarak özellikle belediyelerin arıtma tesisi yapmaları için yıllardır büyük uğraşlar veriyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. İzmir'de bile örgütlenmemizi tamamlamış bulunuyoruz. Hiç bir şekilde Gediz'in kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Arıtma tesisi yapmayan bütün belediye başkanlarını mahkemeye vereceğiz. Haklarında tazminat davası açacağız. Uyarılarımıza rağmen halkın sağlığı ile oynayanlara ve arıtma tesisi kurmayanlara bu bizim son ikazımızdır" diye konuştu.

(ES-ÖA-YK) 20.03.2008 17:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title