Haberler

Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen ve bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivanlık kategorisinde Mustafa Batu, altın kemerin sahibi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen ve bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlık kategorisinde Mustafa Batu, altın kemerin sahibi oldu.

Mersinli Ahmet Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakalara, Türkiye ve dünyada birçok derece kazanmış 50'si başpehlivan olmak üzere yaklaşık 120 pehlivanın er meydanına çıktı.

Yoğun ilgi gören müsabakaları Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Güreş Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilcisi Cevat Gündoğdu ve meclis üyeleri de izledi.

Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl düzenledikleri Cumhuriyet Yağlı Güreşleri ile Cumhuriyet Bayramı'nı coşku içinde kutlamayı ve ata sporunu yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Kocamaz, "Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü hepimiz için kutlu olsun. Cumhuriyet bir fazilet rejimi, insan onuruna yakışan en güzel idare şeklidir. Aziz Atatürk'ün önderliğinde bize Cumhuriyeti armağan eden tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'ni Cumhuriyetimizin bu kuruluş gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, hem geçmişimizi yad etmek, ata sporumuzu yaşatmak hem de bayramı coşku içinde kutlamak dolayısıyla her yıl tertip ediyoruz. Amacımız gençlerimizin abilerini görüp örnek alması ve bu er meydanlarımızdan yeni pehlivanlarımızın çıkması" dedi.

Müsabakalar sonunda başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden Mustafa Batu, birinci olarak altın kemeri kazandı. Güreşlerde Fatih Atlı ikinci olurken, Şah Ali Kurt ve Hakkı Aygın üçüncülüğü paylaştı. Başaltı kategorisinde Mustafa Yenisancak birinci, Kürşat Korkmaz ikinci, Süleyman Başar ve Bayram Doğan üçüncü oldu. Büyük orta kategorisinde ise Kemal Eser birinci olurken, Ali Kazım Yavuz ikinci, Gökhan Öz ve Tolga Turan ise üçüncü oldu.

Dereceye giren pehlivanlara madalyaları ve ödülleri Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Vali Yardımcısı Mahmut Halal tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title