Haberler

Gediz'de "Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" Defilesi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu, “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” konulu defile düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu, " Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" konulu defile düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi desteğiyle Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerinin "Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" projesi kapsamında hazırladığı defile, yoğun ilgi gördü.

Defile programında izleyicilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan, "Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" projesi kapsamında Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını söyledi.

Bunun yanı sıra, geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan Gediz İlçesi yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla milli değerlerin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan, ayrıca proje sürecinde, 70 adet geleneksel kıyafetin tasarımının Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu, öğretim elemanlarının rehberliğinde söz konusu programlarda öğrenim gören öğrencilerin işbirliğiyle geleneksel kıyafetlerin üretimlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yoğun ilgiyle izlenen defilenin sonunda projede görev alan öğrencilere teşekkür belgesi takdim eden Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, bu projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen başta Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan'a, DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yetkililerine, Gediz Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanlarına, yüksekokulun diğer akademik ve idari personeline, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere katkılarından dolayı teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskigediz Gediz Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title