Haberler

Geçimlerini Balıkçılık Yaparak Sağlıyorlar

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı tarihi geçmişe sahip Gölyazı köyünün sakinleri, geçimlerini balıkçılık yaparak sağlıyor, sabahın erken saatlerinde eşleriyle göle açılan balıkçılar, ağlara takılan balıkları topluyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı tarihi geçmişe sahip Gölyazı köyünün sakinleri, geçimlerini balıkçılık yaparak sağlıyor, sabahın erken saatlerinde eşleriyle göle açılan balıkçılar, ağlara takılan balıkları topluyor.

Ulubat Gölü kıyısındaki köyde geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Kadir Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy sakinlerinin genelde geçim kaynağını balıkçılığın oluşturduğunu belirtti.

Gölette, zurna, aynalı sazan ve turna olmak üzere birçok balık çeşidinin balıkçıların ağlarına takıldığını belirten Çelik, "Her gün 'saka' dediğimiz balık kafesiyle göle açılıyoruz. Saka, sırıklarla göle kurulur bir gün sonra gidilerek içinde balık varsa alınır ve yeniden tuzaklanır. Gölden genelde turna balığı çıkartırız, bunun yanında sazan, yayın, yılan balığı, kefal çıkıyor. Tutulan balıklar her sabah köyde yapılan mezatta alıcı bulur. Balıklar, pazarlara, şehir merkezine ve civardaki yerleşim merkezlerinden gelenlere satılıyor. " ifadelerini kullandı.

Çelik, aynı zamanda köylerine gelen turistlere gölet turu yaptırdığını belirterek, turlara katılanların nilüfer çiçeklerinin olduğu bölge ve gölet etrafındaki tarihi mekanları görme fırsatı yakaladığını kaydetti.

Köy sakinlerinden Murat Güner ise yaklaşık bin 200 kişinin yaşadığı köyde insanların temel geçim kaynağının balıkçılık olduğunu belirterek, burada kadınların da balık ağı onarımı, yapımı gibi işlerle uğraşarak ailelerinin ekonomilerine katkı sağladığını bildirdi.

Kadınların sabahın erken saatlerinde eşleriyle birlikte göle açılarak "vira bismillah" dediğini aktaran Güner, "Balıktan dönen kadınlar yıpranan balık ağlarını tamir ediyor, yeni ağlar yapıyor. Gölyazı'da hemen her kadın çalışma hayatının içinde yer alıyor. Balıkçı evlerine gelen müşterilere hizmet veriyor." dedi.

Güner aynı zamanda, bölgenin son yıllarda artan bir turizm potansiyeli olduğunu ve bunun da kendileri için ek gelir kaynağı teşkil ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Çelik Gölyazı Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title