Haberler

Gazü Bahar Şenlikleri Başladı

Gaziantep Üniversitesi (Gazü) Tarafından Bu Yıl 14.'sü Düzenlenen "Kültür, Spor ve Bahar Şenlikleri" Başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen "Kültür, Spor ve Bahar Şenlikleri" başladı.

Bahar şenlikleri kampus içerisinde yapılan bahar yürüyüşü ile başladı. Şenlik açılışında gösteri yapan halk oyunları, Dağcılık ve Dans Kulübü öğrencilerinin ardından Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Kulübü'nün açtığı sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, daha sonra çeşitli sektörlerdeki kurum ve kuruluşun bulunduğu 64 stant ve sahnelerin yer aldığı şenlik alanının açılışını yaptı.

Şenlik açılışında Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci adına konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu, Gaziantep Üniversitesi'nin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ulusal birlik ve bütünlük anlayışı içerisinde kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, çağdaş gelişim ve değişime açık; özgüveni tam, nitelikli, bilgi ve beceri düzeyi yüksek gençler yetiştirmeyi ilke edindiğini belirtti. Prof. Dr. Özsabuncuoğlu, şunları söyledi:

"Bu doğrultuda Türkiye'yi, laik ve demokratik devlet ve toplum yapısıyla örnek alınan, çağdaş ve akılcı çizgide ilerleyen, bilgi çağını yakalamış, mutlu ve gönençli bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur. Gaziantep Üniversitesi, eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da bölgemize yeni ve sürekli açılımlar sunmaktadır. Kentiyle ve toplumuyla bütünleşmeyi, bilimsel faaliyetlerinin ürününü halka kaliteli hizmet olarak yansıtmayı, ülkemizin daha çağdaş seviyelere ulaştırılması için öncülük etmeyi görev edinen Üniversitemiz, yeni ve dinamik bir neslin gelişimi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir." Prof. Dr. Özsabuncuoğlu, "Bu yıl 14.'sünü gerçekleştireceğimiz Bahar Şenliği'nin ilkini 1994 yılında düzenlemiştik. Üniversitemizin güzel bir geleneği haline dönüşen Bahar Şenliği çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilmekte ve büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. 14 yıllık geleneğin ardında üniversite şenliğini gerçekleştirmenin ve yıllarca kaliteden ödün vermeden şenlikleri devam ettirmenin gururunu taşıyoruz. Gaziantep Üniversitesi Bahar Şenliği'nin amacı öğrencilerimizin çeşitli becerilerini sergileme olanağını sağlamak, dostluk ve kardeşliğe dayalı beraberliğimizi geliştirmek ve pekiştirmektir. Çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı şenlikte yapıcılık, gençlik dinamizmi ve güzel şeyler üretebilme duygusunu ve coşkusunu paylaşmaktır" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özsabuncuoğlu, Bahar Şenliklerinin büyük bir coşku içerisinde geçeceğini kaydederek, "5 gün sürecek etkinliklerin ve spor yarışmalarının üniversitemiz ile şehir halkını daha da yakınlaştıracağına, öğrencilerimiz ve tüm personelimizin yoğun çalışma temposu sonrası gönlünce eğlenme ve dinlenme fırsatı bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

(OÇ-OÇ-Y) 14.05.2008 16:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title