Haberler

Gaziosmanpaşalılar Sokak İftarında Buluştu

Gaziosmapaşa Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği sokak iftarı etkinliğinin ilki gerçekleşti.

Gaziosmapaşa Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği sokak iftarı etkinliğinin ilki gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan. Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Avukat İsmail Ergüneş ve yardımcılarının da bulunduğu sokak iftarına yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. Mahallede iftar açmanın huzuru tüm içtenliğiyle yaşanırken, alanda kurulu yüzlerce masaya Ramazan ayının bereketi saçıldı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla yüzlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtı. Vatandaşlar menüde bulunan mercimek çorbası, pilav, tas kebabı, salata ile karınlarını doyururken, ikram edilen lokma tatlısıyla da damaklarını tatlandırdı.

İftar öncesi vatandaşlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Türkiye'deki sokak iftarlarının ilkini gerçekleştirdiğini belirterek, "Ramazan'ın ruhu kardeşliktir, birliktir, paylaşmaktır. O ruhu Ramazan'a yakışır bir şekilde canlandırmaya çalışıyoruz. Allah'a çok şükür her mahallemizde Ramazan'ın sonuna kadar her akşam halkımızla birlikte iftar programları yapacağız. Bu zamana kadar hiç mahcup olmadık. Bizim soframıza teşrif ettikleri için de Gaziosmanpaşa halkına teşekkür ediyoruz" dedi. Başkan Erol, Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Teravih sonrası ise Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde gerçekleşen açık hava etkinlikleri Bedirhan Gökçe'nin şiir dinletisiyle devam etti. Etkinliklere katılan Gaziosmanpaşalılar, Ramazan coşkusunu birbirinden güzel şiirlerle doya doya yaşadı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi İsmail Ergüneş Erhan Erol Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title