Haberler

Gaziantepli İş Adamları Afrika'ya Açılıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetiyle birlikte Mısır'a giderek, çeşitli temaslarda bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetiyle birlikte Mısır'a giderek, çeşitli temaslarda bulundu.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil'in daveti üzerine TOBB heyeti Mısır'a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Program kapsamında, Kahire'deki Türk firmalarının da katılımıyla "Mısır-Türkiye İş Forumu" düzenlendi.

Adil Sani Konukoğlu, ziyaretin çok verimli geçtiğini belirterek, Afrika'nın, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra ihracat açısından büyük fırsatlar barındırdığını vurguladı.

"Afrika kıtasının potansiyeli çok yüksek"

Gaziantep'in ihracatında en fazla payı alan ülkeler arasında üçüncü sırayı Afrika ülkeleri grubunun aldığını, buraya geçen yıl 803 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını bildiren Konukoğlu, "Afrika kıtası, gelişme potansiyelinin çok yüksek olması nedeniyle tüm dünya ülkelerinin göz diktiği büyük bir pazar." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'ten en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Mısır'ın 17. sırada yer aldığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimizden en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Mısır 17. sırada yer alıyor. Mısır, kara kıtanın en büyük ekonomilerinden birine sahiptir. İş adamlarımız, Mısır ile birlikte üçüncü ülkelerde de önemli iş birlikleri yapabilir. Bu potansiyeli iyi değerlendirerek, dış ticaret hacmimizi büyütmek, her alanda çok yönlü iş birliğini geliştirmek istiyoruz. Türkiye'nin bu ülkeye geçen yılki ihracatı 2 milyar 739 milyon dolar. Gaziantep'in ihracatı da 68 milyon 329 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ancak bu gerek ülkemiz ve şehrimizin hedefleri gerekse ihracat potansiyelimizi yansıtmaktan çok uzak bir rakamdır. Mısır ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşıyacak fırsatlar bulunuyor. İş adamlarımız, Mısır ile birlikte üçüncü ülkelerde de önemli iş birlikleri yapabilir. Bu potansiyeli iyi değerlendirerek, dış ticaret hacmimizi büyütmek, her alanda çok yönlü iş birliğini geliştirmek istiyoruz. Bu açıdan TOBB heyetinin Mısır programı son derece önemli olmuştur."

Kaynak: AA / Ekonomi

Adil Sani Konukoğlu Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title