Haberler

Gaziantep'te Tübitak Fuarı

Gaziantep'teki Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Okul Müdürü Mehmet Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarın 2 yıldır aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Geçen yıl 45 projeyle katıldıkları fuara bu yıl TÜBİTAK'ın kotası nedeniyle 20 çalışmayla katıldıklarını anlatan Kar, projelerin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Yeni neslin genellikle televizyon ve internette çok vakit geçirdiğini ifade eden Kar, şöyle konuştu:

"Fuar, çocukları biraz da olsa televizyon ve internetten uzaklaştırıp farklı alanları incelemeye ve keşfetmeye zorladı. Çocuklarımız projelerini geliştirirken öğretmenleriyle daha fazla vakit geçirdi, grup çalışması yaptı ve bir anlamda sosyalleşti. O yüzden bu tür çalışmaları sıklaştırıp çocuklarımızın gelişimine vesile olmak istiyoruz."

Öğretmenlerden Serap Yılmaz ise fuar kapsamında "Gaziantep Çocuk Oyunları"nı derlediklerini ve Harat adlı dergiyi çıkardıklarını belirtti.

Proje için öğrencilerle birlikte geçmişte oynanan oyunları kentin değerli şahsiyetleriyle birebir görüşmeler yaparak derlediklerini anlatan Yılmaz, "Öğrencilerimizle sahaya inerek yaptığımız derlemelerle ve oluşturduğumuz dergiyle halka faydalı bilgiler vermeye çalıştık." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve beraberindekiler, daha sonra okulda açılan sergiyi gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sani Konukoğlu Serap Yılmaz Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title