Haberler

Gaziantep'te Kadınlardan Şiddete Tepki

Gaziantep'te, sivil toplum kuruluşları üyesi kadınlar, geçen pazartesi günü Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Çete'nin kaçırılıp dövülmesine tepki gösterdi.

Gaziantep'te, sivil toplum kuruluşları üyesi kadınlar, geçen pazartesi günü Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Çete'nin kaçırılıp dövülmesine tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Çete'nin 3 kişi tarafından kaçırılıp, dövülmesini protesto etti. Kalabalık adına basın açıklaması okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Merve Demir, ülkede her geçen gün şiddetin arttığını belirterek, şunları söyledi

Toplumun her kesiminde bir tahammülsüzlük, sevgisizlik, şiddet eğilimi ve sonucunda hukuksuzluk görülmektedir. Kadının toplumsal sorumluluğunun arttırılması çağdaş ülke olmamız için en önemli gerekliliktir. Ekonomik, kültürel, sosyal gelişmenin anahtarı, nüfusun yarısı kadın emeğinin hayata katılması ile mümkün olacaktır. Uygulanan politikaların, iş gücüne, kültür ve sosyal hayata katılımını zorlaştırması kadının değersizleştirmeye neden olmaktadır. Vahşi ve acımasız şiddet yaklaşımının bir örneğini de maalesef ilimizde yaşadık. Hayatı boyunca çağdaş bir yaşam için toplumsal sorumluluk hissederek hareket eden öncü bir kadın, Sevilay Çete, çalıştığı işyerinden, güpegündüz şehir eşkıyaları tarafından kaçırılmış ve canavarca hisle, saatlerce işkenceye, sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Vücudundaki kırık ve yaralar nedeniyle ameliyat edilmiş, hastanede tedavi görmektedir. Bu işkenceyi uygulayan insan müsveddelerinin en ağır şekilde cezalandırılması konusunda davanın takipçisi olacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merve Demir Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title