Haberler

Gaziantep'te Gazi Ampute Futbol Takımı Kuruldu

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesi Tarafından Gazi Ampute Futbol Takımı Kuruldu.

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından Gazi Ampute Futbol Takımı kuruldu.

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Yeter, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 3 yıldır çalışma yürüttüklerini ve sonuç olarak Gazi Ampute Futbol Takımı'nı kurduklarını söyledi. Başkan Yeter, vatani görevini yaparken gazi olan dernek üyelerinin sosyal ve kültürel faaliyetlerini artırmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek, "Daha önce vatani görevini yaparken terörle mücadele sırasında kolunu ayağını hain terör örgütünün

döşemiş olduğu mayınlara basarak kaybeden gazilerimiz, normal bedensel engelli kardeşleriyle bir araya gelerek sahalara inecek. Amacımız ampute milli takımımızı güçlendirmektir. 7 kişilik kadrodan oluşan takımımız, önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayarak yapılacak olan turnuvalara katılacaktır. Şuanda kadromuzda 17 kişi bulunuyor. Bunlardan 13'ü gazi arkadaşımız ve 4'üde bedensel engelli vatandaşlarımızdır" dedi.

Başkan Yeter, kurulan futbol takımı sayesinde gazilerin hayata daha iyi tutunacağını belirterek, "Uzun bir süre takımı kurmak için çalıştık. Özellikle gazilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalıştık. Şuanda koltuk değnekleri ile sahaya çıkacak olan gazilerimizin kendilerine olan özgüveni en üst seviyededir. Umarım, kurmuş olduğumuz bu takım gerekli desteği de görecektir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından ilk kez profesyonel futbolcular gibi giyinen gaziler, hatıra fotoğraf çektirdi.

(HD-ST-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title