Haberler

Gaziantep: Şehitkamil Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi Belediye Başkanı Metin Özkarslı, yaptıkları her hizmette şeffaf davrandıklarını ve halkın yararını gözettiklerini söyledi.

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi Belediye Başkanı Metin Özkarslı, yaptıkları her hizmette şeffaf davrandıklarını ve halkın yararını gözettiklerini söyledi.

Anavatan Partisi Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Şehitkamil Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı yönünde soru önergesi vermesi üzerine Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, basın toplantısı düzenleyerek iddialara cevap verdi.

Başkan Özkarslı, belediyeyle ilgili son günlerde asılsız haber ve iddialar ortaya atıldığını belirterek, ''Bu iddialar, daha önce de bir yerel gazetede yer aldı. İddiaları araştırdım ve asılsız olduğu tespit edilince tazminat davası açtım. İsmini vermek istemediğim gazete ve yöneticileri tazminat ödemeye mahkum edildi. Asılsız iddialara sessiz kalmamız söz konusu değil ve gereken cevabı veririz'' ifadelerini kullandı.

Belediye olarak halkın hizmetinde olduklarını ve yaptıkları her hizmette şeffaflığı ön planda tuttuklarını kaydeden Özkarslı, ''Bu tür asılsız konular gündeme getirilerek, hızımız kesilmek isteniyor. Seyrantepe Toplu Konutları'nın durdurulduğu söyleniyor. Bu tamamen asılsızdır ve hafızalarının alamayacağı kadar büyük olan projedeki başarımızı gölgelemek için ortaya atılmış bir iftiradır'' diye konuştu.

Özkarslı, belediyede çalışan bazı personelin maaşlarının fazla olduğu, alım ve ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddialarının da gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Fazla mesai yapan tüm personelin alın teri kurumadan hakları verilmektedir. Belediyede göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan 274 ihalenin toplam bedeli 29 milyon 380 bin 457 YTL'dir. Belediyeden haksız kazanç elde ettiği iddia edilen kişilerin toplam aldıkları ihale sayısı 41 olup, toplam tutarı 1 milyon 721 bin 782 YTL'dir. Bu rakam, toplam harcamalarımızın yaklaşık yüzde 6'sına tekabül etmektedir. Diğer iş alan müteahhitleri incelediğimizde Anavatanlı, CHP'li müteahhit arkadaşlar mevcuttur. Muhaliflerimiz, başarımızı ve halkın bize gösterdiği teveccühü kıskanmakta olup, ucuz siyaset yapmakta, 'çamur at, izi kalsın' taktiği izlemektedirler.''

Başkan Özkarslı, yolsuzluk iddialarının araştırılması ve İçişleri Bakanlığı'nın konuyu incelemesi için müfettiş istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title